Italové jsou na své citrony ze Sorrenta hrdí a přezdívají jim „žluté zlato z Kampánie“
Ovoce

Italové jsou na své citrony ze Sorrenta hrdí a přezdívají jim „žluté zlato z Kampánie“

Citrony ze Sorrenta představují absolutní specifikum způsobem pěstování a organoleptickými vlastnostmi, které se liší od citronů pěstovaných v zemi, a dokonce se liší i od plodů pěstovaných na nedalekém pobřeží Amalfi. Citrony ze Sorrenta jsou […]

Itálie jako oblíbená destinace Čechů: Tato jídla byste si rozhodně neměli nechat ujít
Zajímavosti

Itálie jako oblíbená destinace Čechů: Tato jídla byste si rozhodně neměli nechat ujít

Itálie je určitě jednou z nejčastěji navštěvovaných zemí, pokud jde o dovolenou. Ročně sem zavítají tisíce turistů z celého světa – Českou republiku nevyjímaje. Itálie je oblíbená nejen z toho důvodu, že tam lze dojet […]

Itálie je oblíbenou destinací Čechů. Pokud se chytáte na dovolenou, nedopouštějte se u stolování nepříjemných faux pas
Zajímavosti

Itálie je oblíbenou destinací Čechů. Pokud se chytáte na dovolenou, nedopouštějte se u stolování nepříjemných faux pas

Poznávání různých kultur je jedním z lákadel cestování. Je zajímavé zjišťovat, jak to mají jinde ve světě. Často se totiž přesvědčíte o tom, že naše návyky jsou oproti návykům v jiné zemi úplně odlišné. A […]

Snídaně v Itálii: Nečekejte stůl hojnosti. Tyto snídaně jsou skromné a příznivci slaného si nepřijdou na své
Zajímavosti

Snídaně v Itálii: Nečekejte stůl hojnosti. Tyto snídaně jsou skromné a příznivci slaného si nepřijdou na své

Byli jste někdy na dovolené v Itálii? Bezesporu je to jedno z nejatraktivnějších míst, kam odjet za sluníčkem, pláží a mořem. Není se čemu divit, že sem každý rok zavítá tolik nadšených turistů. Zamysleli jste […]

Rizoto: Tradiční italské jídlo, které u nás často není připravováno správně
Světové pokrmy

Rizoto: Tradiční italské jídlo, které u nás často není připravováno správně

Rizoto je italské jídlo, které se dlouho připravuje i u nás. Často se nicméně nepřipravuje správně, protože je nutné dodržet přesný postup. Původ rizota Rizoto je jídlo, které se původně připravovalo v Itálii. Pokrm, jehož základem […]

Oregano není jen koření. Pomáhá také s mnoha neduhy
Koření a dochucovadla

Oregano není jen koření. Pomáhá také s mnoha neduhy

Oregano je koření, které se vyrábí z nati dobromysli obecné. Nedodává přitom pouze lepší chuť připravovaným pokrmům, ale má i příznivé účinky na zdraví. Původ dobromysli obecné Dobromysl obecná je rostlina, která původně rostla ve […]

Hořčice pomáhá trávení. Pozor ale na její složení
Koření a dochucovadla

Hořčice pomáhá trávení. Pozor ale na její složení

Hořčice patří mezi nejrozšířenější dochucovadla. V současné době si je možné i v ČR zakoupit řadu druhů, z nichž některé jsou zdravější než jiné. Historie používání hořčice Hořčice je dochucovadlo z mletých hořčičných semínek, které člověk používá tisíce let. […]

Zdravější rajskou omáčku si lze připravit snadno a rychle
Světové pokrmy

Zdravější rajskou omáčku si lze připravit snadno a rychle

Rajská omáčka patří mezi typické pokrmy české kuchyně, ačkoli se nejedná o náš „vynález“. Připravit si ji přitom lze podle tradiční receptury, nicméně použít je možné i zdravější ingredience. Původ rajské omáčky Rajčata se dnes […]

Balzamikový ocet: kvalitní dochucovadlo, které zraje 12 let v dřevěných sudech
Koření a dochucovadla

Balzamikový ocet: kvalitní dochucovadlo, které zraje 12 let v dřevěných sudech

Balzamikový ocet patří mezi dochucovadlo a vyniká vysokou kvalitou. Musíte se ovšem zaměřit na zralé varianty, které v běžných supermarketech tak snadno neseženete. Původ balzamikového octa Balzamikový ocet je vlastně vinný ocet, který se vyrábí z vinného […]