Česká kolínka jsou vlastně italské makaróny. Připravit si je lze různými způsoby
Pečivo a těstoviny

Česká kolínka jsou vlastně italské makaróny. Připravit si je lze různými způsoby

Makaróny jsou těstoviny, které jsou kratší, duté a mohou být i zahnuté. Jedná se tak vlastně i o česká kolínka, která jsou u nás velmi oblíbená. Původ makarónů Makaróny jsou druhem těstovin, který pochází z Itálie. […]

Historie těstovin začíná už v 1. století našeho letopočtu. S rajčaty se poprvé setkaly až o mnoho let později
Pečivo a těstoviny

Historie těstovin začíná už v 1. století našeho letopočtu. S rajčaty se poprvé setkaly až o mnoho let později

Pravděpodobně téměř nikdo z nás nemůže říci, že by v životě neochutnal těstoviny. Špagety, farfalle, tortellini, lasagne, gnocchi a mnoho dalších druhů této suroviny, která se připravuje z mouky a vody, znají lidé po celém […]

Špagety carbonara: pokrm z Itálie, který si Češi dělají po svém
Světové pokrmy

Špagety carbonara: pokrm z Itálie, který si Češi dělají po svém

Špagety carbonara jsou italským jídlem, které se proslavilo po celém světě. Na mnoha místech se ovšem příprava dosti liší od původní receptury. Původ špaget carbonara Špagety carbonara jsou jídlem z italské kuchyně, které je rozšířené především […]

Rajská omáčka: připravit si lze i velmi netradiční varianty
Světové pokrmy

Rajská omáčka: připravit si lze i velmi netradiční varianty

Rajská omáčka patří k nejznámějším českým omáčkám, ač její původ musíme hledat jinde. Připravit si ji přitom můžete opravdu netradičně. Původ rajské omáčky Rajská omáčka je sice typickým českým pokrmem, její původ je ovšem nutné hledat […]

Ravioli: plněné těstoviny, které si lze připravit na 100 a jeden způsob
Světové pokrmy

Ravioli: plněné těstoviny, které si lze připravit na 100 a jeden způsob

Ravioli jsou plněné těstoviny, které jsou známé po celém světě. Jejich výhodou je, že si je můžete připravit pokaždé jinak. Původ raviolů Ravioli jsou plněné těstoviny, které pocházejí z Itálie. První zmínka o tomto pokrmu pochází […]

Bešamelová omáčka: základ pro mnohé pokrmy, který si lze připravit zdravěji
Světové pokrmy

Bešamelová omáčka: základ pro mnohé pokrmy, který si lze připravit zdravěji

Bešamelová omáčka neboli bešamel je velmi jednoduchá a může tvořit základ mnoha dalších pokrmů. Navíc si ji lze připravit zdravěji. Původ bešamelové omáčky Ačkoli je bešamelová omáčka tradičním pokrmem francouzské kuchyně, její původ musíme zřejmě […]

Portion of italian dessert tiramissu
Světové pokrmy

Tiramisu patří mezi nejtučnější dezerty a může být i nebezpečné

Tiramisu sice pochází z Itálie, už ale stihlo zdomácnět i v českých kuchyních. Tento dezert je totiž výtečný, na druhou stranu i poněkud problematický. Původ tiramisu Původ musíme hledat na Apeninském poloostrově. Ačkoli podobné recepty existovaly už […]

lasagne bolognese
Světové pokrmy

Lasagne si lze připravit i v nízkotučném provedení

Lasagne je název pro těstoviny a zároveň pokrm, ve kterém se nejčastěji používají. Ten si přitom můžete připravit i ve zdravé variantě. Lasagne a jejich původ Lasagne jsou široké těstoviny a pokrm, jejichž původ musíme […]