Kuře z jednoho pekáče: Plnohodnotné jídlo, se kterým se příliš nenadřete
Maso

Kuře z jednoho pekáče: Plnohodnotné jídlo, se kterým se příliš nenadřete

K nedělnímu obědu se obvykle snažím připravit plnohodnotné jídlo, které zasytí celou rodinu, bude na talíři dobře vypadat a nikdo si nebude stěžovat, že není dostatečně sváteční. I to všechno se dá ale zvládnout jednoduše […]

Chřest má celou řadu pozitivních zdravotních účinků. Dá se vařit, smažit, péct i grilovat
Recepty

Chřest má celou řadu pozitivních zdravotních účinků. Dá se vařit, smažit, péct i grilovat

Zhruba v polovině dubna se začíná sklízet chřest. V obchodech na něj tak nyní budete narážet čím dál častěji. A rozhodně byste si ho jednou za čas měli koupit, protože jde o velmi zdravou potravinu, […]

Salát z rozpláclých okurek: Připravte si zeleninovou pochoutku na asijský způsob
Recepty

Salát z rozpláclých okurek: Připravte si zeleninovou pochoutku na asijský způsob

V České republice se okurky konzumují poměrně ve velkém. Mnoho z mých přátel je pěstuje ve skleníku, já samozřejmě nejsem výjimkou. Málokdo ale možná ví, že jsou okurky také velmi oblíbenou součástí asijské kuchyně. Salát […]

Rebarbora: Zdravá zelenina, která ale umí být pěkně zrádná. Obsahuje totiž hodně kyseliny šťavelové
Zdraví

Rebarbora: Zdravá zelenina, která ale umí být pěkně zrádná. Obsahuje totiž hodně kyseliny šťavelové

Z rebarbory můžete připravit džem či koláč. Zelenina, která v syrovém stavu chutná trpce a kysele, po tepelném zpracování připomíná jablka s citronem. Mnoho lidí by ji proto chuťově připodobnilo více ovoci než zelenině. Rebarbora […]