Jimeto.cz
  • Domů
  • Bylinky, rostlinky
  • Maso
  • Mořské plody
  • Mléčné výrobky
  • Ovoce
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Pečivo, těstoviny
  • Pochutiny
  • Koření
  • Obiloviny
  • Luštěniny
  • Semena, ořechy
  • Světové pokrmy
    • Světové kuchyně
  • Evropa
  • Asie
  • Jižní Amerika
  • Střední Amerika
  • Severní Amerika
  • Afrika
  • Austrálie
  • Česko
  • Itálie
  • Francie
HomeZelenina

Zelenina

Topinambury: kvalitní alternativa brambor, z níž lze připravit i „bramborový“ salát
Zelenina

Topinambury: kvalitní alternativa brambor, z níž lze připravit i „bramborový“ salát

2. 12. 2020 Petr Jiránek 0

Topinambury jsou hlízy z rostliny s názvem slunečnice topinambur. Jedná se přitom o zajímavou alternativu brambor, z níž si lze připravit i salát na Vánoce. Původ topinamburu Slunečnice topinambur je bylina z čeledi hvězdnicovitých, jejíž původní domovinou je Severní […]

Kvašená zelenina (pickles): výtečná zásobárna vitamínu C a probiotik
Zelenina

Kvašená zelenina (pickles): výtečná zásobárna vitamínu C a probiotik

25. 11. 2020 Petr Jiránek 0

Kvašená zelenina neboli pickles patří mezi nejzdravější potraviny vůbec. Obsahuje spoustu cenných látek, a to především vitamín C a pribiotika. Lidstvo a proces kvašení Lidé znají kvasný proces odedávna, přičemž existují důkazy, že jej využívali […]

Artyčok: opomíjená zelenina, která je chutná a může vám prospět
Zelenina

Artyčok: opomíjená zelenina, která je chutná a může vám prospět

2. 11. 2020 Petr Jiránek 0

Artyčok je zelenina, která je pěstována pro své řapíky. Využít lze ovšem i listy či kořen. Všechny tyto části totiž mohou příznivě účinkovat na naše zdraví. Původ artyčoku Artyčok kardový původně pochází z oblasti Středomoří. Jeho […]

1-12893694
Zelenina

Cuketa: zdravá zelenina, která pomáhá srdci i při hubnutí

19. 8. 2020 Petr Jiránek 0

Cuketa u nás patří mezi nejznámější druhy zeleniny. Na našem území sice zdomácněla až před několika desítkami let, přesto je dnes velmi populární. Odkud cuketa pochází? Cuketa je kultivarem tykve obecné, tedy zeleniny, která pochází […]

fresh achocha closeup in Ecuador
Zelenina

Ačokča: paprikookurka, která proniká i do české kuchyně

18. 6. 2020 Petr Jiránek 0

Ačokča patří mezi zeleninu, která sice v ČR prozatím není příliš známá, ale začíná se to pomalu měnit. Jedná se totiž o zajímavou kuchyňskou ingredienci. Původ a rozšíření ačokči Ačokča je zelenina, která v České republice určitě […]

Rebarbora: údajně zdravá jarní zelenina, která ale může uškodit
Zelenina

Rebarbora: údajně zdravá jarní zelenina, která ale může uškodit

1. 4. 2020 Petr Jiránek 0

Rebarbora je sice známou zeleninou, mnoho lidí ji ale doposud neochutnalo. Ačkoli může být zdravá, její konzumace je dosti problematická. Reveň kadeřavá Rebarbora je označení pro řapíky listů z rostliny, která se nazývá reveň kadeřavá. Ta […]

Celer: velmi zdravá zelenina vhodná pro aktuální situaci
Zelenina

Celer: velmi zdravá zelenina vhodná pro aktuální situaci

19. 3. 2020 Petr Jiránek 0

Celer zřejmě moc lidí neobdivuje kvůli chuti. Jenže tuto zdravou zeleninu si lze připravit i chutně, jak dokládá např. celerová pomazánka. Původ miříku Celer je bulvou rostliny, která se nazývá miřík celer (Apium graveolens). Její […]

Lotosový kořen: zelenina, jež pomáhá při nachlazení, rýmě i odhlenění
Zelenina

Lotosový kořen: zelenina, jež pomáhá při nachlazení, rýmě i odhlenění

5. 3. 2020 Petr Jiránek 0

Pokud bychom chtěli vyjmenovat druhy zeleniny, lotosový kořen s největší pravděpodobností vůbec nezazní. Přesto se jedná o velmi zajímavou kuchyňskou ingredienci. Původ lotosu ořechonosného Lotos ořechonosný je vodní rostlina, jejíž původní domovinou je indický subkontinent. Proto […]

Syrová brokolice nám příliš nechutná. Přesto může chránit před nádory
Zelenina

Syrová brokolice nám příliš nechutná. Přesto může chránit před nádory

21. 2. 2020 Petr Jiránek 0

Brokolice patří mezi zdravou zeleninu, jež ale nechutná každému. Proto je pro řadu lidí řešením třeba brokolicová polévka. I tak je vhodná konzumace zasyrova. Původ a rozšíření brokolice Brokolice je zelenina, která vznikla z brukve zelená, […]

Nakládané okurky: lidová delikatesa, která pomáhá s trávením i kocovinou
Zelenina

Nakládané okurky: lidová delikatesa, která pomáhá s trávením i kocovinou

17. 2. 2020 Petr Jiránek 0

Nakládané okurky jsou nejen výtečnou přílohou, ale také zdravou kuchyňskou ingrediencí. To stejné přitom platí i pro tzv. kvašáky. Rozšíření nakládaných okurek Kyselé okurky jsou typickým pokrmem české kuchyně, přičemž jsou u nás využívány stovky […]

Navigace pro příspěvky

1 2 3 »

Sledujte nás i nadále:

  • Facebook
  • Instagram

Nejnovější články:

  • Arabská kuchyně: falafel, hummus, bulgur a další zdravé pokrmy
    Arabská kuchyně: falafel, hummus, bulgur a další zdravé pokrmy
    27. 1. 2021 0
  • Plněné papriky jsou oblíbené po celém světě. Připravit si je lze v mnoha variantách
    Plněné papriky jsou oblíbené po celém světě. Připravit si je lze v mnoha variantách
    26. 1. 2021 0
  • Slunečnice: krásná rostlina, která dává nesmírně zdravá slunečnicová semínka
    Slunečnice: krásná rostlina, která dává nesmírně zdravá slunečnicová semínka
    25. 1. 2021 0
  • Absinth: nápoj, jenž byl dlouho zakázán. Je prý halucinogenní a vyvolává násilí
    Absinth: nápoj, jenž byl dlouho zakázán. Je prý halucinogenní a vyvolává násilí
    21. 1. 2021 0
  • Milbenkäse: netradiční sýr, který vám může zamořit celou kuchyň
    Milbenkäse: netradiční sýr, který vám může zamořit celou kuchyň
    20. 1. 2021 0
  • Stamppot: příloha z Nizozemska, která je velmi zdravá a hodí se do chladného počasí
    Stamppot: příloha z Nizozemska, která je velmi zdravá a hodí se do chladného počasí
    19. 1. 2021 0
  • Maracuja: „Kristovo“ ovoce, které obsahuje 2,5× více železa než citrón
    Maracuja: „Kristovo“ ovoce, které obsahuje 2,5× více železa než citrón
    18. 1. 2021 0
  • Norská kuchyně je poměrně zdravá. Ochutnat lze navíc velmi zajímavé pokrmy
    Norská kuchyně je poměrně zdravá. Ochutnat lze navíc velmi zajímavé pokrmy
    14. 1. 2021 0
  • Perník: pardubický pochází z Hradce Králové, obsahovat může i zapečené šváby
    Perník: pardubický pochází z Hradce Králové, obsahovat může i zapečené šváby
    13. 1. 2021 0
  • Ragú: pokrm, který jste v pravé podobě možná nikdy neochutnali
    Ragú: pokrm, který jste v pravé podobě možná nikdy neochutnali
    12. 1. 2021 0


O nás

Náš web Jimeto.cz vám denně přináší informace z úžasného světa jídel a nápojů.
Nejnovější články
  • Arabská kuchyně: falafel, hummus, bulgur a další zdravé pokrmy
  • Plněné papriky jsou oblíbené po celém světě. Připravit si je lze v mnoha variantách
  • Slunečnice: krásná rostlina, která dává nesmírně zdravá slunečnicová semínka
  • Absinth: nápoj, jenž byl dlouho zakázán. Je prý halucinogenní a vyvolává násilí
  • Milbenkäse: netradiční sýr, který vám může zamořit celou kuchyň
Důležité informace
  • Informace o webu
  • Reklama na webu
  • Zásady ochrany osobních údajů
Vyhledávání:
  • Informace o webu / Kontakty
  • Zásady ochrany osobních údajů
  • Reklama na webu

Copyright © 2021 | Jimeto.cz