Čerstvé droždí má výraznější chuť, nevydrží ale tak dlouho. Zvažte, které v domácnosti využijete
Zajímavosti

Čerstvé droždí má výraznější chuť, nevydrží ale tak dlouho. Zvažte, které v domácnosti využijete

Droždí (nebo také kvasnice) jsou jednobuněčné mikroorganismy, které se používají především při kynutí těsta. Tyto kvasinky přeměňují cukry na oxid uhličitý a etanol, což právě proces kynutí umožňuje. Droždí seženete buď sušené, nebo čerstvé. Zamysleli […]

Při ohřívání pizzy dejte do mikrovlnky sklenici vody. Nebude mít gumovou strukturu
Rady a tipy

Při ohřívání pizzy dejte do mikrovlnky sklenici vody. Nebude mít gumovou strukturu

Mikrovlnnou troubu máme doma téměř všichni. Jde o spotřebič, který nám velmi rychle pomůže ohřát jídlo, ne vždy jsme ale s výsledkem spokojeni. V následujícím článku vám nicméně poradíme několik triků, díky kterým pro vás […]

Zadělávání těsta nemusí vždy vyjít podle vašich představ. Vyhněte se nejčastějším chybám
Rady a tipy

Zadělávání těsta nemusí vždy vyjít podle vašich představ. Vyhněte se nejčastějším chybám

Pravděpodobně každý z nás už někdy v životě zadělával těsto. Připravovat ho můžeme na chléb, cukroví, bábovku, nebo třeba na pizzu. Možností je celá řada. Někdy se ale těsto nepovede tak, jak bychom si představovali. […]

Připravte letos na svatého Martina zelí správně. Vyhněte se nejčastějším chybám při jeho vaření
Rady a tipy

Připravte letos na svatého Martina zelí správně. Vyhněte se nejčastějším chybám při jeho vaření

11. listopadu má přijet Martin na bílém koni. Kromě toho, že ten den mnoho lidí vyhlíží první sníh, těšíme se také na svatomartinské hody. Svatomartinská husa s knedlíkem se neobejde bez zelí. Právě při jeho […]

Starejte se o dřevěné nádobí, prodloužíte jeho životnost i o mnoho let
Rady a tipy

Starejte se o dřevěné nádobí, prodloužíte jeho životnost i o mnoho let

V kuchyni používáme nádobí různého druhu. Celá řada pomůcek, které běžně využíváte, je dřevěná. Některé použijete denně, jiné pouze výjimečně. Je ale důležité jim věnovat speciální péči, aby se nezničily a abyste prodloužili jejich životnost. […]

Vepřové maso nikdy nepřipravujte rovnou po vyndání z lednice. A kořením nešetřete
Maso

Vepřové maso nikdy nepřipravujte rovnou po vyndání z lednice. A kořením nešetřete

Příprava kuřecího masa nebo třeba ryb není až tak náročná. Než jsem se ale naučila správně dělat vepřové, trvalo to nějaký čas. Dělala jsem totiž zásadní chyby a z vlastních zkušeností vím, že je dodnes […]