Vídeňský řízek nepochází z Rakouska. S českými surovinami je ho podle odborníků nemožné připravit
Maso

Vídeňský řízek nepochází z Rakouska. S českými surovinami je ho podle odborníků nemožné připravit

Možná si říkáte, že na klasickém vídeňském řízku není co zkazit. Připravit ho přece dovede úplně každý. Víte ale, že i tohle jídlo má nějaká svá pravidla? Kde se řízek vlastně vzal a jak přesně […]

Absorpcni_podlozka
Zajímavosti

Absorpční podložka pod masem: Věc, kterou okamžitě vyhodíme, přitom nás chrání

Když rozbalujete balené maso, vždy kromě masa najdete i absorpční kus látky. K čemu je vlastně tato věc dobrá? Každý den jsme obklopeni věcmi, které nám usnadňují život. Kus látky zabalený společně s masem patří […]

Jak připravit steak podle Romana Pauluse? Důležité je mít vhodné maso a myslet na základní pravidla
Maso

Jak připravit steak podle Romana Pauluse? Důležité je mít vhodné maso a myslet na základní pravidla

Udělat správný steak může být někdy pěkná věda. Když ale víte, jak na to, zvládnout byste to měli. Pomoci vám může třeba i několik rad šéfkuchaře Romana Pauluse. Podle něj je totiž důležité mít připravené […]

Pokrmy, které si vychutnáte víc než kdy jindy díky alobalu. Naučte se ho používat
Rady a tipy

Pokrmy, které si vychutnáte víc než kdy jindy díky alobalu. Naučte se ho používat

Alobal je jednou ze základních věcí, kterou by měla být vybavena každá kuchyň. Dají se do něho zabalit svačiny, zároveň ale také udrží jídlo teplé, a proto se v něm často podávají například zabalené tortilly. […]

Plumlovský řízek: Nezaměnitelná moravská delikatesa, kterou lidé milují již přes půl století         
Recepty

Plumlovský řízek: Nezaměnitelná moravská delikatesa, kterou lidé milují již přes půl století         

Plumlovský řízek je gastronomická specialita, která si získala srdce mnoha lidí na Moravě. Ostatním se však může zdát kombinace řízku, volského oka, sýru a kečupu minimálně zarážející. Plumlovský řízek je oblíbenou pochoutkou na Prostějovsku, v […]