fondue
Recepty

Fondue chinoise je specialitou čínské kulinářské tradice. Až ho ochutnáte, stane se i tou vaší

V čínských restauracích si lidé tento způsob konzumace masa a zeleniny hodně užívají a okolí stolu je provoněno kořeněným vývarem, který se přímo nekonzumuje, ale tvoří součást jídla. Podobně jako u fondue, které známe, má kotlík […]

hovezi maso
Maso

Maso wagyu je hodně drahé. Přesto jde o produkt, za který si lidé rádi připlatí

Wagyu je japonské masné plemeno skotu, které pochází z původního asijského skotu. Přitom původně šlo o tažná zvířata, která se vyznačovala vysokou odolností. Právě tato zvířata měla větší množství intramuskulárních tukových buněk, které způsobují „mramorování“ masa. […]

Loupat, či neloupat? Otázka ohledně konzumace salámu fuet rozděluje odborníky
Maso

Loupat, či neloupat? Otázka ohledně konzumace salámu fuet rozděluje odborníky

Fuet je jednou z nejoblíbenějších uzenin nejen v Katalánsku. Jestli jste tento salám dostali pod stromeček, nebo bude součástí silvestrovského pohoštění, pak vás možná napadla otázka, zda loupat, či neloupat. A existuje na tuto otázku vůbec […]

Řízek naruby je nejlepší s cibulí a česnekem. Vyzkoušejte tuto netradiční pochoutku i vy
Maso

Řízek naruby je nejlepší s cibulí a česnekem. Vyzkoušejte tuto netradiční pochoutku i vy

Řízků existuje celá řada. Můžete si je připravit přírodní, obalované v trojobalu, holandské atd. Už jste ale slyšeli o řízku naruby? Možná vás na první dobrou napadne, co přesně to znamená, a říkáte si, že […]

zampone
Světové pokrmy

Italská delikatesa na Nový rok. Dejte tentokrát přednost vepřovému zampone pro hojnost a čočce pro štěstí

Velká prasečí noha vypadá na talíři trochu podivně a pro cizince, který má spojenou Itálii hlavně se zdravou středomořskou stravou, se může toto jídlo zdát až neuvěřitelné. Pravdou je, že chutná dobře, a porce se […]

Chudí nebo bohatí, všichni chtěli maso. A když nastalo období půstu, nahradil středověký lid maso bobřím ocasem
Zajímavosti

Chudí nebo bohatí, všichni chtěli maso. A když nastalo období půstu, nahradil středověký lid maso bobřím ocasem

Ač se většina dřívějších pokrmů ve více či méně upravené podobě připravuje i v současnosti, nad některými jídly bychom asi jen nechápavě kroutili hlavou. Co byste říkali třeba na bobří ocas? Netradiční masové pochoutky Ve středověku […]

jitrnice a jelita
Maso

Zabijačky dříve utužovaly rodinné vztahy. Navíc zajistily zásoby jídla na celou zimu

Pro někoho je domácí zabijačka brutálním přežitkem, pro jiného je pokračováním tradice a obstaráním kvalitního bio masa na několik měsíců. Vegetariáni mají samozřejmě na takovou tradici svůj názor. Česká tradice pomalu mizí Lidé, kteří maso […]