Babiččina sekaná: Jídlo, které dříve bývalo součástí sváteční tabule
Maso

Babiččina sekaná: Jídlo, které dříve bývalo součástí sváteční tabule

Z luxusního pokrmu, který si mohl málokdo dovolit, se sekaná přesunula na sváteční stoly venkovanů, aby nakonec její pověst pošramotily jídelny. Domácí sekaná ale může být skutečně svátečním jídlem. Sekaná se připravovala již ve středověku, šlo […]

Zdravá alternativa červeného masa: Pštrosí maso obsahuje málo tuku a uvaříte z něj téměř vše
Maso

Zdravá alternativa červeného masa: Pštrosí maso obsahuje málo tuku a uvaříte z něj téměř vše

Pštrosí maso, v některých částech světa nespravedlivě opomíjené, chutí a strukturou připomíná maso drůbeží a je univerzální alternativou k tradičním červeným masům. Má také velmi dobré nutriční hodnoty. Pštros je velký nelétavý pták, dosahující hmotnosti […]

Vídeňský řízek nepochází z Rakouska. S českými surovinami je ho podle odborníků nemožné připravit
Maso

Vídeňský řízek nepochází z Rakouska. S českými surovinami je ho podle odborníků nemožné připravit

Možná si říkáte, že na klasickém vídeňském řízku není co zkazit. Připravit ho přece dovede úplně každý. Víte ale, že i tohle jídlo má nějaká svá pravidla? Kde se řízek vlastně vzal a jak přesně […]