Okurkovy_salat
Recepty

Korejský salát Oi Muchim je skvělou pochoutkou pro letní měsíce. Jeho dominantou jsou okurky

Oi Muchim je osvěžující korejský salát, který se připravuje z okurek a je ideální jako příloha k hlavním jídlům. Tento salát je známý svou jednoduchostí, rychlostí přípravy a výbornou chutí, která kombinuje sladké, kyselé a […]

Kosmatice: Smažené sladké řízky z květů černého bezu bude milovat každý
Recepty

Kosmatice: Smažené sladké řízky z květů černého bezu bude milovat každý

Sezóna černého bezu začala už před nějakým časem. Jedním z nejlepších způsobů, jak můžete využít jeho květy, je připravit si takvzvané kosmatice. Jde o jednoduchý recept, ve kterém se spojí chuť sladkého těstíčka s bezovými […]

Španělský ptáček podle Jana Punčocháře: Jednoduchý recept zvládne každý
Recepty

Španělský ptáček podle Jana Punčocháře: Jednoduchý recept zvládne každý

Španělský ptáček je jídlo, které pravděpodobně už někdy jedl každý z vás. Víte, jak ho správně připravit? Není na tom vlastně nic náročného. Vyzkoušet můžete například recept podle šéfkuchaře Jana Punčocháře. Ačkoli má jídlo v […]

Začala houbařská sezona. Při troše štěstí už teď narazíte na hřiby, daří se především žampionům
Zajímavosti

Začala houbařská sezona. Při troše štěstí už teď narazíte na hřiby, daří se především žampionům

Mnoho lidí si myslí, že houby rostou především na podzim. Pravda ale je, že houbařská sezona začíná už s počátkem března. Svědčí jim totiž déšť a teplo. A toho mají letos v obou případech dostatek. […]

K přípravě zdravějších alternativ smaženého jídla zkuste použít horkovzdušnou fritézu. Zvládne upéct i bábovku
Zajímavosti

K přípravě zdravějších alternativ smaženého jídla zkuste použít horkovzdušnou fritézu. Zvládne upéct i bábovku

Máte rádi smažená jídla, zároveň si ale uvědomujete, jak špatná pro vaše tělo jsou? Řešením by mohla být horkovzdušná fritéza. V té totiž připravíte většinu pokrmů stejně jako na pánvi nebo klasicky v oleji. Jsou […]

Smrtící jídla: Jejich konzumace vás může stát život. Přesto je chce mnoho lidí ochutnat
Ryby a mořské plody

Smrtící jídla: Jejich konzumace vás může stát život. Přesto je chce mnoho lidí ochutnat

Na světě existuje celá řada pokrmů, jejichž pozření je zdraví, či dokonce životu nebezpečné. Přesto ale láká možnost jejich ochutnání spoustu jedinců. Někdy je to kvůli chuti, někdy kvůli adrenalinu, který konzumace poskytuje, jindy jednoduše […]

Prošlé mléko využijete na zahradě, majonézu na čištění nádobí. Potraviny po době minimální spotřeby nevyhazujte
Zajímavosti

Prošlé mléko využijete na zahradě, majonézu na čištění nádobí. Potraviny po době minimální spotřeby nevyhazujte

Každému z nás se někdy stane, že některou potravinu nestihne zpracovat. V takovém případě jsou dvě možnosti. Buď ji můžete vyhodit, nebo se pokusit pro ni najít lepší využití. Poradíme vám, jak v domácnosti se […]