carpaccio
Recepty

Červenou řepu má v kuchařském repertoáru i Zdeněk Pohlreich. Pro své příznivé vlastnosti by neměla chybět v žádné kuchyni

Svou zářivě červenou barvou kořene, kterou zdobí sytě zelené listy, upoutá tato zelenina už na zahrádce, kde se jí daří bez větší péče a vyroste prakticky kdekoliv. V zahrádkářském sortimentu je celá škála odrůd a všechny […]

Pompano en Papillote: Prostý, ale geniální nápad. Upečte si rybu v pečicím papíru
Recepty

Pompano en Papillote: Prostý, ale geniální nápad. Upečte si rybu v pečicím papíru

Navzdory složitému názvu Pompano en Papillote je pečení ryb v pečicím papíru jedním z nejjednodušších způsobů jejich přípravy. Přečtěte si, kdo a proč tento koncept vymyslel, a připravte si vlastní rybu v pergamenu. Co označuje spojení Pompano […]

Plněné chleby si zamilujete. Vyzkoušejte osvědčené recepty nebo buďte kreativní
Pečivo a těstoviny

Plněné chleby si zamilujete. Vyzkoušejte osvědčené recepty nebo buďte kreativní

Plněný chléb se hodí jako hlavní chod i předkrm. Variace plněného chlebu vám umožní popustit uzdu fantazii a vytvořit vlastní neodolatelnou kombinaci. Pro začátek vám však přinášíme několik osvědčených receptů. Chléb plněný slaninou Na chléb […]

fondue
Recepty

Fondue chinoise je specialitou čínské kulinářské tradice. Až ho ochutnáte, stane se i tou vaší

V čínských restauracích si lidé tento způsob konzumace masa a zeleniny hodně užívají a okolí stolu je provoněno kořeněným vývarem, který se přímo nekonzumuje, ale tvoří součást jídla. Podobně jako u fondue, které známe, má kotlík […]

placky
Pečivo a těstoviny

Křesné placky patří mezi lidové pečivo našich babiček. Krajově mají i jiné názvy a trochu vylepšené receptury

Placky, které se v jiných regionech nazývaly třeba křeháčky, křesné pekáče, hnětánky, krajance nebo přesné pagáče, mají jedno společné. Jde o levné jídlo a původ lze hledat v chudých krajích, kde si lidé nemohli dopřát chléb. Dnes […]

houby
Luštěniny

Štědračka: I v lednu může přijít k chuti zajímavá polévka, která je spojená hlavně s vánočním časem

Mnoho českých a moravských domácností má štědrovečerní tabuli spojenou s rybí polévkou. Ta je ale spíše novodobou tradicí a v minulosti si naši předci pochutnávali spíše na polévkách, které byly z levných surovin, co měli doma. Oblíbená byla […]

cockova polevka
Luštěniny

Lentejas con chorizo: Chutná španělská čočková polévka je zajímavou variantou té české

Jak už to u Španělů bývá, rádi dávají do pokrmů svou tradiční masovou pochoutku chorizo. Jde o uzeninu z vepřového masa pocházející z Pyrenejského poloostrova. Velice často je součástí různých vařených pokrmů. Pro chorizo je typickým kořením […]