Shiokara: Na mořských plodech nakládaných v jejich vlastních vnitřnostech si v Japonsku pochutnávají
Ryby a mořské plody

Shiokara: Na mořských plodech nakládaných v jejich vlastních vnitřnostech si v Japonsku pochutnávají

Shiokara je tradiční japonský pokrm. Místní lidé ho milují a narazit na něj můžete v restauracích po celé zemi, cizince ale na první pohled neláká. Nevypadá totiž příliš chutně. A ve chvíli, kdy zjistíte, z […]

Treska na grilu: Ryba s bylinkovým máslem chutná skvěle s pečenou zeleninou i bramborovým salátem
Recepty

Treska na grilu: Ryba s bylinkovým máslem chutná skvěle s pečenou zeleninou i bramborovým salátem

Treska je nejen chutná ryba, ale také poskytuje řadu významných zdravotních výhod. V létě si ji můžete připravit i na grilu. Vyzkoušejte si rybu udělat s bylinkovým máslem a česnekem podle následujícího receptu . Ryby […]

Jaro Slávik se vaření spíše vyhýbá. I tak si můžete připravit filety z tuňáka podle jeho receptu
Recepty

Jaro Slávik se vaření spíše vyhýbá. I tak si můžete připravit filety z tuňáka podle jeho receptu

Slovenský hudební producent, manažer a scenárista Jaro Slávik se podle svých slov do vaření příliš nehrne. Není to tak, že by si v kuchyni nevěřil. Nijak ho to ale neláká a přenechává tuto povinnost raději […]

V létě si na grilu připravte zdravou rybu. S citronem a zeleninovou oblohou
Recepty

V létě si na grilu připravte zdravou rybu. S citronem a zeleninovou oblohou

K létu neodmyslitelně patří grilování. Většina z vás si asi hned několikrát během následujících měsíců dá opečené špekáčky, klobásy, naložené maso či sýry. Víte ale, že na grilu velmi snadno připravíte i rybu? Ryby jsou […]

Chorvatská kuchyně není pouze o mořských plodech. V restauraci si dejte pozor na výši dýška
Ryby a mořské plody

Chorvatská kuchyně není pouze o mořských plodech. V restauraci si dejte pozor na výši dýška

Chystáte se letos na dovolenou do Chorvatska? Pokud ano, jistě se vyplatí navštívit tamní restaurace a ochutnat typická chorvatská jídla. Jaká jsou specifika místní kuchyně a co byste měli v podnicích očekávat? Do Chorvatska většina […]

Zdenek_Pohlreich
Celebrity

Grilovaný tuňák podle Zdeňka Pohlreicha: Vynikající letní pochoutka

Na grilu se dá připravit celá řada pokrmů. Většinu lidí napadnou nejrůznější druhy masa, vepřové či kuřecí plátky, klobásky, sýry či zelenina. Zkoušeli jste ale už v létě dělat během grilovačky rybu? Rozhodně neodoláte následujícímu […]

Smrtící jídla: Jejich konzumace vás může stát život. Přesto je chce mnoho lidí ochutnat
Ryby a mořské plody

Smrtící jídla: Jejich konzumace vás může stát život. Přesto je chce mnoho lidí ochutnat

Na světě existuje celá řada pokrmů, jejichž pozření je zdraví, či dokonce životu nebezpečné. Přesto ale láká možnost jejich ochutnání spoustu jedinců. Někdy je to kvůli chuti, někdy kvůli adrenalinu, který konzumace poskytuje, jindy jednoduše […]

San-nakdži: Chobotničky, které se podávají ještě zaživa. Strávníka může jejich konzumace stát život
Recepty

San-nakdži: Chobotničky, které se podávají ještě zaživa. Strávníka může jejich konzumace stát život

Mnoho lidí má s mořskými plody problémy. Pokud patříte naopak k jejich milovníkům, možná budete chtít vyzkoušet také pokrm s názvem sannakji (psáno také jako san-nakdži). Do češtiny se název jídla překládá jako žijící chobotnice. […]