Rybí tuk: Výtečný zdroj nenasycených mastných kyselin, jež jsou podstatné pro naše zdraví
Ryby a mořské plody

Rybí tuk: Výtečný zdroj nenasycených mastných kyselin, jež jsou podstatné pro naše zdraví

Rybí tuk je dlouhodobě považován za výtečný zdroj nenasycených mastných kyselin. Ačkoli existují jisté potíže s ním spojené, měl by být součástí jídelníčku. Ryby jsou používány odedávna Člověk byl naprostou většinu své existence na planetě Zemi […]

Zkuste změnu a připravte si na grilu ryby a jiné mořské plody. Je to jednodušší, než si myslíte
Ryby a mořské plody

Zkuste změnu a připravte si na grilu ryby a jiné mořské plody. Je to jednodušší, než si myslíte

Grilování milujeme. Je to velice oblíbená společenská událost, při které si pochutnáme, užijeme si skvělý čas s přáteli nebo s rodinou a dosyta si vychutnáme příjemné letní dny a večery. Nebojte se vyzkoušet něco neobvyklého […]

Co si nikdy neobjednávat v sushi restauraci
Rady a tipy

Co si nikdy neobjednávat v sushi restauraci

Milovníci sushi mohou odsouhlasit pouze jednu věc. Na světě neexistuje nic lepšího než tento pokrm. Po celém světě roste počet restaurací servírujících sushi a lidé si toto jídlo dopřávají i několikrát týdně. Než se posadíte […]

I vy možná nejíte tyto potraviny. Ochuzujete se o spoustu prospěšných látek
Ovoce

I vy možná nejíte tyto potraviny. Ochuzujete se o spoustu prospěšných látek

Losos, brokolice, mandle, kapusta a ovocné plody patří mezi nejoblíbenější potraviny ve světě diet. Toto však nejsou jediné potraviny plné živin. Prozradíme vám další potraviny, které si také zaslouží místo na talíři. Co si například […]

Krevety nejsou jen skvělé. Zároveň jde o výtečný zdroj živin s minimem kalorií
Ryby a mořské plody

Krevety nejsou jen skvělé. Zároveň jde o výtečný zdroj živin s minimem kalorií

Krevety jsou mořské plody, z nichž si lze např. připravit krevetový koktejl. Jedná se přitom nejen o pochoutku, ale také o výtečný zdroj prospěšných látek. Původ krevet Krevety (Caridea) patří mezi korýše, a to konkrétně mezi […]

Common barbel, Barbus barbus, is a species of freshwater fish
Ryby a mořské plody

Parma obecná: ryba s chutným masem, které ale může být nebezpečné

Parma obecná je ryba, které se běžně vyskytuje i v českých řekách. Ačkoli je její maso poměrně chutné, jeho konzumace má určitá úskalí. Rozšíření parmy obecné Parma je ryba z čeledi kaprovitých, která může dorůstat do délky […]

Ústřice jsou nejlepší syrové a působí afrodiziakálně. Pravda je ale možná jinde
Ryby a mořské plody

Ústřice jsou nejlepší syrové a působí afrodiziakálně. Pravda je ale možná jinde

Ústřice patří celosvětově mezi nejvyužívanější mořské plody. Některé informace o nich jsou ale možná trochu přehnané. Původ ústřic Ústřice jedlá je mlž, který původně žil v teplejších mořích okolo Evropy (tedy na jihu a západě). […]

Kapr obecný není součástí štědrovečerní večeře odedávna. Navíc vůbec nepochází z Evropy
Ryby a mořské plody

Kapr obecný není součástí štědrovečerní večeře odedávna. Navíc vůbec nepochází z Evropy

Kapr jako hlavních chod na Štědrý večer je u nás dlouholetou tradicí. Přesto nejde o zase tak starý zvyk, přičemž tato ryba dokonce původně ani nepochází z evropských vod.   Původ kapra obecného Kapr obecný existuje […]

Okouník mořský má nízkotučné maso. Podle některých jde dokonce o nejzdravější rybu vůbec
Ryby a mořské plody

Okouník mořský má nízkotučné maso. Podle některých jde dokonce o nejzdravější rybu vůbec

Ryby jsou obecně považovány za zdravou kuchyňskou surovinu. Obecně bývají v tomto ohledu za nejlepší pokládáni losos či platýz. Přesto se často zapomíná na okouníka mořského. Výskyt okouníka mořského Okouník mořský (známý také jako okouník zlatavý) […]

Hákarl: žraločí maso, které nedokázal pozřít ani Gordon Ramsay
Ryby a mořské plody

Hákarl: žraločí maso, které nedokázal pozřít ani Gordon Ramsay

Někdo si nepotrpí na syrečky, další nemá rád kysané zelí a někdo nesnese nakládanou červenou řepu. Jenže po tom, co ochutnáte hákarl, budete ještě s láskou vzpomínat na takové dobroty. Původ hákarlu Hákarl je typický islandský […]