Jaro Slávik se vaření spíše vyhýbá. I tak si můžete připravit filety z tuňáka podle jeho receptu
Recepty

Jaro Slávik se vaření spíše vyhýbá. I tak si můžete připravit filety z tuňáka podle jeho receptu

Slovenský hudební producent, manažer a scenárista Jaro Slávik se podle svých slov do vaření příliš nehrne. Není to tak, že by si v kuchyni nevěřil. Nijak ho to ale neláká a přenechává tuto povinnost raději […]

V létě si na grilu připravte zdravou rybu. S citronem a zeleninovou oblohou
Recepty

V létě si na grilu připravte zdravou rybu. S citronem a zeleninovou oblohou

K létu neodmyslitelně patří grilování. Většina z vás si asi hned několikrát během následujících měsíců dá opečené špekáčky, klobásy, naložené maso či sýry. Víte ale, že na grilu velmi snadno připravíte i rybu? Ryby jsou […]

Chorvatská kuchyně není pouze o mořských plodech. V restauraci si dejte pozor na výši dýška
Ryby a mořské plody

Chorvatská kuchyně není pouze o mořských plodech. V restauraci si dejte pozor na výši dýška

Chystáte se letos na dovolenou do Chorvatska? Pokud ano, jistě se vyplatí navštívit tamní restaurace a ochutnat typická chorvatská jídla. Jaká jsou specifika místní kuchyně a co byste měli v podnicích očekávat? Do Chorvatska většina […]

Zdenek_Pohlreich
Celebrity

Grilovaný tuňák podle Zdeňka Pohlreicha: Vynikající letní pochoutka

Na grilu se dá připravit celá řada pokrmů. Většinu lidí napadnou nejrůznější druhy masa, vepřové či kuřecí plátky, klobásky, sýry či zelenina. Zkoušeli jste ale už v létě dělat během grilovačky rybu? Rozhodně neodoláte následujícímu […]

Smrtící jídla: Jejich konzumace vás může stát život. Přesto je chce mnoho lidí ochutnat
Ryby a mořské plody

Smrtící jídla: Jejich konzumace vás může stát život. Přesto je chce mnoho lidí ochutnat

Na světě existuje celá řada pokrmů, jejichž pozření je zdraví, či dokonce životu nebezpečné. Přesto ale láká možnost jejich ochutnání spoustu jedinců. Někdy je to kvůli chuti, někdy kvůli adrenalinu, který konzumace poskytuje, jindy jednoduše […]

San-nakdži: Chobotničky, které se podávají ještě zaživa. Strávníka může jejich konzumace stát život
Recepty

San-nakdži: Chobotničky, které se podávají ještě zaživa. Strávníka může jejich konzumace stát život

Mnoho lidí má s mořskými plody problémy. Pokud patříte naopak k jejich milovníkům, možná budete chtít vyzkoušet také pokrm s názvem sannakji (psáno také jako san-nakdži). Do češtiny se název jídla překládá jako žijící chobotnice. […]

Při výběru lososa je důležité hlídat si jeho původ. Ten z moře bude vždy chutnat lépe
Ryby a mořské plody

Při výběru lososa je důležité hlídat si jeho původ. Ten z moře bude vždy chutnat lépe

Máte rádi ryby? Jsou zdravé, chutné a dietní. Velmi oblíbený je i u nás v České republice losos, kterého můžete koupit téměř v každém supermarketu. Jde o trochu dražší rybu, je nicméně kvalitní a pochutnáte […]

Mezi kontroverzní potraviny patří ústřice i červi. Někteří lidé by tato jídla nikdy nevzali do úst
Ryby a mořské plody

Mezi kontroverzní potraviny patří ústřice i červi. Někteří lidé by tato jídla nikdy nevzali do úst

Některá jídla lidé buď milují, nebo nenávidí, a jen málokdo k nim má postoj neutrální. Které potraviny patří k těm nejkontroverznějším na světě? Zatímco jedni se jim vyhýbají, jiní se jich nemohou nabažit. Ačkoli jsou […]