Xanthanová guma: Využívá se v mléčných výrobcích i bezlepkových potravinách a mění střevní mikroflóru
Mléčné výrobky

Xanthanová guma: Využívá se v mléčných výrobcích i bezlepkových potravinách a mění střevní mikroflóru

Xanthan, někdy také xanthanová guma, je zahušťovadlo, které se používá například do jogurtů nebo sýrů. Pokud si tak tyto produkty chcete připravit doma, budete ingredienci potřebovat. Dá se koupit v internetových obchodech, co přesně ale […]

Jarní špagety carbonara: Přidejte do jídla chřest a udělejte z něj zdravý a svěží pokrm
Pečivo a těstoviny

Jarní špagety carbonara: Přidejte do jídla chřest a udělejte z něj zdravý a svěží pokrm

Špagety carbonara pravděpodobně zná každý. Jde o typický italský recept, který není nijak složitý na přípravu. Já je dělám poměrně často, na jaře jsem ale zvyklá obohacovat pokrm o sezónní zeleninu. Málokdo si uvědomuje, jak […]

Linguine: Těstoviny, ke kterým se hodí omáčky i mořské plody
Pečivo a těstoviny

Linguine: Těstoviny, ke kterým se hodí omáčky i mořské plody

Někteří lidé si je pletou se špagetami. Linguine jsou v Itálii právě po špagetách druhým nejoblíbenějším druhem těstovin. Dají se připravovat na mnoho způsobů, doma je navíc uděláte velmi snadno. Pokud nemáte rádi kupované těstoviny […]

Pappardelle: Italské těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů
Pečivo a těstoviny

Pappardelle: Italské těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů

Když se mluví o těstovinách, většina z nás si vybaví Itálii. Existuje celá řada druhů těstovin, některé jsou známější, jiné naopak méně. Už jste slyšeli o těch s názvem pappardelle? Pappardelle jsou vaječné těstoviny, které […]

Pita chléb: Připravte si doma arabské pečivo. Nepotřebujete žádné speciální suroviny
Pečivo a těstoviny

Pita chléb: Připravte si doma arabské pečivo. Nepotřebujete žádné speciální suroviny

Někdy se mu říká také arabský chléb. Nejčastěji je ale známý jako pita chléb. Placky, které se podávají mimo jiné ke kořeněným omáčkám, nejsou nijak složité na přípravu. Udělat si je snadno můžete i doma. […]

Z obyčejného chlebu ve vajíčku můžete vykouzlit neobyčejnou večeři. Přidejte si na něj to, co máte rádi
Pečivo a těstoviny

Z obyčejného chlebu ve vajíčku můžete vykouzlit neobyčejnou večeři. Přidejte si na něj to, co máte rádi

Když jsem byla malá, chleba ve vajíčku byl jedním z mých nejoblíbenějších jídel, které babička připravovala na večeři. Až později jsem zjistila, že šlo především o praktický způsob, jak se zbavit 3 dny starého chleba, […]

Recept na smažené ravioly vznikl vlastně náhodou. Dnes je ale oblíbený po celé Itálii
Pečivo a těstoviny

Recept na smažené ravioly vznikl vlastně náhodou. Dnes je ale oblíbený po celé Itálii

Ravioly zná každý. Jedná se o druh plněných těstovin pocházející z Itálie. Obvykle se konzumují s omáčkou. Naplnit je můžete špenátem, sýrem i slaninou. Existují ale také ravioly smažené. A objev této verze byl podle […]

Pečete letos vánočku? Vyzkoušejte tu pudinkovou
Pečivo a těstoviny

Pečete letos vánočku? Vyzkoušejte tu pudinkovou

Pečení vánočky je v mnoha rodinách tradicí. Při dnešních cenách se tomu člověk ani nemůže divit, připravit si ji doma vyjde rozhodně levněji, než kdybyste ji kupovali. Zkuste si letos udělat vánočku pudinkovou. Někdo do […]