Chléb: Čerstvý, zmražený nebo okoralý. Každý z nich se hodí na jiné zdravotní neduhy
Pečivo a těstoviny

Chléb: Čerstvý, zmražený nebo okoralý. Každý z nich se hodí na jiné zdravotní neduhy

Ať už dáváte přednost klasickému světlému, nebo spíš tmavému bochníku chleba, velmi záleží na tom, zda je čerstvý, či mražený. Struktura se totiž v obou případech liší, a co víc, může to mít dopad na […]

Islandský chléb: Netradiční proces pečení s využitím horkých pramenů. V zemi stráví až 24 hodin
Pečivo a těstoviny

Islandský chléb: Netradiční proces pečení s využitím horkých pramenů. V zemi stráví až 24 hodin

Na první pohled obyčejný chleba? Rozhodně ne. Chléb se konzumuje v mnoha kulturách, také tady u nás je to klasika, na kterou nedáme dopustit. Na přípravě chleba nám nepřijde nic zvláštního. Pokud tedy nejde o […]

Nejvzácnější těstoviny světa: „Božská vlákna“ můžete ochutnat jen na jednom místě na světě
Pečivo a těstoviny

Nejvzácnější těstoviny světa: „Božská vlákna“ můžete ochutnat jen na jednom místě na světě

Dvakrát ročně putují poutníci na Sardinii pod rouškou noci z města Nuoro do vesnice Lula. Na cestě je nezastaví nepohodlí, únava ani hlad. Poutníků jsou stovky až tisíce. Po dvaceti kilometrech, u vchodu do Santuario […]

Mouka jako základní surovina každé kuchyně. Je až překvapivé, z čeho všeho ji lze vyrobit
Domácnost

Mouka jako základní surovina každé kuchyně. Je až překvapivé, z čeho všeho ji lze vyrobit

Mouka představuje základní surovinu, kterou najdeme snad v každé domácnosti. Určitě i vám se ve spíži ukrývá minimálně jeden pytlík mouky, ať už jde o kterýkoli druh. Z mouky pečeme chutné a sladké moučníky, zahušťujeme […]

Pečení domácího chleba: Základem je vyrobit správný kvásek a poctivě se o něj starat
Domácnost

Pečení domácího chleba: Základem je vyrobit správný kvásek a poctivě se o něj starat

Mnoho lidí by si rádo upeklo svůj vlastní domácí chléb, avšak k tomu je potřeba správný kvásek. Této ingredience se většina děsí, a proto se do pečení raději nepouští. Výroba je však vcelku jednoduchá a […]

Česká kolínka jsou vlastně italské makaróny. Připravit si je lze různými způsoby
Pečivo a těstoviny

Česká kolínka jsou vlastně italské makaróny. Připravit si je lze různými způsoby

Makaróny jsou těstoviny, které jsou kratší, duté a mohou být i zahnuté. Jedná se tak vlastně i o česká kolínka, která jsou u nás velmi oblíbená. Původ makarónů Makaróny jsou druhem těstovin, který pochází z Itálie. […]

Historie těstovin začíná už v 1. století našeho letopočtu. S rajčaty se poprvé setkaly až o mnoho let později
Pečivo a těstoviny

Historie těstovin začíná už v 1. století našeho letopočtu. S rajčaty se poprvé setkaly až o mnoho let později

Pravděpodobně téměř nikdo z nás nemůže říci, že by v životě neochutnal těstoviny. Špagety, farfalle, tortellini, lasagne, gnocchi a mnoho dalších druhů této suroviny, která se připravuje z mouky a vody, znají lidé po celém […]

Středomořská dieta: Dopřejte si skleničku i sladkosti a zhubněte. Má to ale jeden háček
Hubnutí

Středomořská dieta: Dopřejte si skleničku i sladkosti a zhubněte. Má to ale jeden háček

Středomořská dieta je jednoduchý dietní plán, díky kterému se vám podaří nejen zhubnout, ale především udržet své tělo v kondici a dopřát mu veškeré vitamíny a látky, které potřebuje. Neexistuje žádný jednotný návod na to, […]

Francouzské madlenky budou skvělé jako vánoční pečivo
Pečivo a těstoviny

Francouzské madlenky budou skvělé jako vánoční pečivo

Francouzské madlenky jsou pečivem, které je na západě Evropy velmi populární. Hodí se také jako vánoční dobrota, jíž si ostatně letos můžete snadno připravit. Původ madlenek Madlenky jsou tradiční vánoční cukrovinkou, jejíž původ lze zřejmě […]