Jimeto.cz
  • Domů
  • Bylinky, rostlinky
  • Maso
  • Mořské plody
  • Mléčné výrobky
  • Ovoce
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Pečivo, těstoviny
  • Pochutiny
  • Koření
  • Obiloviny
  • Luštěniny
  • Semena, ořechy
  • Světové pokrmy
    • Světové kuchyně
  • Evropa
  • Asie
  • Jižní Amerika
  • Střední Amerika
  • Severní Amerika
  • Afrika
  • Austrálie
  • Česko
  • Itálie
  • Francie
HomeJižní Amerika

Jižní Amerika

Maqui berry: možná nejúčinnější přírodní antioxidant, jenž výrazně podporuje imunitu
Ovoce

Maqui berry: možná nejúčinnější přírodní antioxidant, jenž výrazně podporuje imunitu

3. 2. 2021 Petr Jiránek 0

Maqui berry jsou bobule, které u nás zatím nejsou příliš známé. To se ale pravděpodobně změní. Jedná se totiž o dosti zajímavé drobné ovoce. Původ maqui berry Maqui berry jsou plody rostliny, která se latinsky […]

Slunečnice: krásná rostlina, která dává nesmírně zdravá slunečnicová semínka
Semena a ořechy

Slunečnice: krásná rostlina, která dává nesmírně zdravá slunečnicová semínka

25. 1. 2021 Petr Jiránek 0

Slunečnice není pouze okrasnou rostlinou, ale může také prospět našemu zdraví. To platí především pro slunečnicová semínka, jež obsahují spoustu cenných látek. Původ slunečnice Slunečnice je rostlina z čeledi hvězdnicovitých, do které patří třeba také sedmikráska […]

Maracuja: „Kristovo“ ovoce, které obsahuje 2,5× více železa než citrón
Ovoce

Maracuja: „Kristovo“ ovoce, které obsahuje 2,5× více železa než citrón

18. 1. 2021 Petr Jiránek 0

Maracuja je ovoce, které pochází z rostliny, jež se nazývá mučenka jedlá. Obsahuje přitom velké množství železa, tedy opravdu důležitého minerálu. Mučenka jedlá a její původ Mučenka jedlá neboli maracuja je teplomilná rostlina, která se stala […]

Jaboticaba: hrozivý hroznový strom, který plodí zdravé ovoce
Ovoce

Jaboticaba: hrozivý hroznový strom, který plodí zdravé ovoce

6. 1. 2021 Petr Jiránek 0

Jaboticaba je název pro strom, které plodí zdravé ovoce. Na první pohled však zaujme dosti atypickým vzhledem, který se může zdát až hrozivým. Původ jaboticaby Jaboticaba je jiný název pro strom, který se nazývá Plinia […]

Red pepper spice
Koření a dochucovadla

Kajenský pepř není pepř. Pomáhá ale zhubnout i trávení

23. 9. 2020 Petr Jiránek 0

Kajenský pepř je široce rozšířené koření. Ačkoli v češtině nese dosti nepřesný název, nic to nemění na tom, že se jedná o zdravé pikantní koření. Původ kajenského pepře Kajenský pepř není pepř, ale jedná se o […]

2-14880211
Bylinky a rostlinky

Huitalcoche: „aztécký kaviár“, z něhož se některým lidem zvedá žaludek

16. 9. 2020 Petr Jiránek 0

Huitalcoche je mexický název pro parazitickou houbu zvanou sněť kukuřičná. Ačkoli se v její domovině jedná o pochoutku, nesedne asi úplně každému. Původ sněti kukuřičné Huitaloche je ve Střední a Jižní Americe název pro houbu s latinským […]

Potato Soup
Světové pokrmy

Bramboračka: tradiční podzimní polévka, jíž si lze připravit originálně

8. 9. 2020 Petr Jiránek 0

Bramboračka patří mezi tradiční podzimní polévky. Ačkoli jsou ovšem základní ingredience dané, můžete si připravit i dosti netradiční varianty. Historie bramborové polévky Brambory rostly původně v Jižní Americe. Nejprve tedy byly potřeba Kolumbovy zámořské výpravy. V 16. […]

Annona muricata - Graviola
Ovoce

Graviola: exotické ovoce obsahující spoustu cenných látek

7. 9. 2020 Petr Jiránek 0

Graviola je název pro plody s ostny, které pocházejí ze stromu s názvem láhevník ostnitý. Aktuálně jsou přitom řazeny mezi tzv. superpotraviny. Původ láhevník ostnitého Láhevník ostnitý je ovocný strom, jehož původní domovinou je pravděpodobně Karibik. Už […]

Red acerola - malpighia glabra, tropical fruit  in wicker busket
Ovoce

Acerola obsahuje 30× více vitamínu C než citrón

1. 7. 2020 Petr Jiránek 0

Acerola neboli barbadoská třešeň je ovoce, které je čím dál známější díky opravdu vysokému obsahu vitamínu C. V ČR se toho ovšem o něm příliš neví… Původ aceroly Acerola je pouze jiný název pro rostliny z rodu […]

fresh achocha closeup in Ecuador
Zelenina

Ačokča: paprikookurka, která proniká i do české kuchyně

18. 6. 2020 Petr Jiránek 0

Ačokča patří mezi zeleninu, která sice v ČR prozatím není příliš známá, ale začíná se to pomalu měnit. Jedná se totiž o zajímavou kuchyňskou ingredienci. Původ a rozšíření ačokči Ačokča je zelenina, která v České republice určitě […]

Navigace pro příspěvky

1 2 3 »

Sledujte nás i nadále:

  • Facebook
  • Instagram

Nejnovější články:

  • Čočková polévka: tradiční pokrm, jejž si lze připravit se sýrem, chilli nebo ředkvičkami
    Čočková polévka: tradiční pokrm, jejž si lze připravit se sýrem, chilli nebo ředkvičkami
    2. 3. 2021 0
  • Meloun cantaloupe: velmi zdravé osvěžení pro jarní a letní měsíce
    Meloun cantaloupe: velmi zdravé osvěžení pro jarní a letní měsíce
    1. 3. 2021 0
  • Britská kuchyně je stále považována za velmi nezdravou. Možná neoprávněně
    Britská kuchyně je stále považována za velmi nezdravou. Možná neoprávněně
    25. 2. 2021 0
  • Pečený čaj: zdravý ovocný nápoj, který zahřeje děti i dospělé
    Pečený čaj: zdravý ovocný nápoj, který zahřeje děti i dospělé
    24. 2. 2021 0
  • Chlupaté knedlíky: tradiční příloha, jíž si lze připravit netradičně. Třeba s cuketou
    Chlupaté knedlíky: tradiční příloha, jíž si lze připravit netradičně. Třeba s cuketou
    23. 2. 2021 0
  • Datlový sirup: zdravé sladidlo, které si zamilují i děti
    Datlový sirup: zdravé sladidlo, které si zamilují i děti
    22. 2. 2021 0
  • Vanad: neznámý stopový prvek, který je ale důležitý pro zdraví dětí i dospělých
    Vanad: neznámý stopový prvek, který je ale důležitý pro zdraví dětí i dospělých
    18. 2. 2021 0
  • Černý kořen: zdravá zelenina, která prý navíc může zabíjet hady
    Černý kořen: zdravá zelenina, která prý navíc může zabíjet hady
    17. 2. 2021 0
  • Žemlovka: sladký nákyp, který si nemusíte připravit pouze s jablky
    Žemlovka: sladký nákyp, který si nemusíte připravit pouze s jablky
    16. 2. 2021 0
  • Pekanové ořechy mohou dopomoci ke zhubnutí i krásnější pokožce
    Pekanové ořechy mohou dopomoci ke zhubnutí i krásnější pokožce
    15. 2. 2021 0


O nás

Náš web Jimeto.cz vám denně přináší informace z úžasného světa jídel a nápojů.
Nejnovější články
  • Čočková polévka: tradiční pokrm, jejž si lze připravit se sýrem, chilli nebo ředkvičkami
  • Meloun cantaloupe: velmi zdravé osvěžení pro jarní a letní měsíce
  • Britská kuchyně je stále považována za velmi nezdravou. Možná neoprávněně
  • Pečený čaj: zdravý ovocný nápoj, který zahřeje děti i dospělé
  • Chlupaté knedlíky: tradiční příloha, jíž si lze připravit netradičně. Třeba s cuketou
Důležité informace
  • Informace o webu
  • Reklama na webu
  • Zásady ochrany osobních údajů
Vyhledávání:
  • Informace o webu / Kontakty
  • Zásady ochrany osobních údajů
  • Reklama na webu

Copyright © 2021 | Jimeto.cz