kvetakova polevka
Pečivo a těstoviny

Domácí skořicové uzly provoní domácnost a navodí atmosféru vánočních svátků

Voňavá pochoutka je hitem podzimu, protože skořice, která sladké pečivo provoní, je už tradičně spojená s obdobím, kdy se krátí dny, slunce se ukazuje stále méně a méně a chlad proniká lidem až na kůži. V chladnějších […]

Jaké potraviny nikdy nedávat do lednice. Pozor dejte hlavně na zeleninu
Ovoce

Jaké potraviny nikdy nedávat do lednice. Pozor dejte hlavně na zeleninu

Mnohdy v lednici skladujeme i takové potraviny, které tam nemají co dělat. V dobré víře mnoho surovin naskládáme do lednice, protože jsme přesvědčeni, že pobyt v chladném prostředí prodlouží jejich trvanlivost. Jsou ale potraviny, které do lednice nepatří […]

Důvod, proč jsou vaše těstoviny převařené. Důkladně prozkoumejte svoje nádobí
Pečivo a těstoviny

Důvod, proč jsou vaše těstoviny převařené. Důkladně prozkoumejte svoje nádobí

Už se vám někdy podařilo převařit těstoviny? I když se na první pohled zdá, že na uvaření těstovin není nic složitého, můžete při tomto úkolu nejednu věc pokazit. Možná by vás to nenapadlo, ale chyba […]

Chléb: Čerstvý, zmražený nebo okoralý. Každý z nich se hodí na jiné zdravotní neduhy
Pečivo a těstoviny

Chléb: Čerstvý, zmražený nebo okoralý. Každý z nich se hodí na jiné zdravotní neduhy

Ať už dáváte přednost klasickému světlému, nebo spíš tmavému bochníku chleba, velmi záleží na tom, zda je čerstvý, či mražený. Struktura se totiž v obou případech liší, a co víc, může to mít dopad na […]

Islandský chléb: Netradiční proces pečení s využitím horkých pramenů. V zemi stráví až 24 hodin
Pečivo a těstoviny

Islandský chléb: Netradiční proces pečení s využitím horkých pramenů. V zemi stráví až 24 hodin

Na první pohled obyčejný chleba? Rozhodně ne. Chléb se konzumuje v mnoha kulturách, také tady u nás je to klasika, na kterou nedáme dopustit. Na přípravě chleba nám nepřijde nic zvláštního. Pokud tedy nejde o […]

Nejvzácnější těstoviny světa: „Božská vlákna“ můžete ochutnat jen na jednom místě na světě
Pečivo a těstoviny

Nejvzácnější těstoviny světa: „Božská vlákna“ můžete ochutnat jen na jednom místě na světě

Dvakrát ročně putují poutníci na Sardinii pod rouškou noci z města Nuoro do vesnice Lula. Na cestě je nezastaví nepohodlí, únava ani hlad. Poutníků jsou stovky až tisíce. Po dvaceti kilometrech, u vchodu do Santuario […]

Mouka jako základní surovina každé kuchyně. Je až překvapivé, z čeho všeho ji lze vyrobit
Domácnost

Mouka jako základní surovina každé kuchyně. Je až překvapivé, z čeho všeho ji lze vyrobit

Mouka představuje základní surovinu, kterou najdeme snad v každé domácnosti. Určitě i vám se ve spíži ukrývá minimálně jeden pytlík mouky, ať už jde o kterýkoli druh. Z mouky pečeme chutné a sladké moučníky, zahušťujeme […]

Pečení domácího chleba: Základem je vyrobit správný kvásek a poctivě se o něj starat
Domácnost

Pečení domácího chleba: Základem je vyrobit správný kvásek a poctivě se o něj starat

Mnoho lidí by si rádo upeklo svůj vlastní domácí chléb, avšak k tomu je potřeba správný kvásek. Této ingredience se většina děsí, a proto se do pečení raději nepouští. Výroba je však vcelku jednoduchá a […]