zena_na_nakupu
Rady a tipy

Pestrý jídelníček, který nenaruší rodinný rozpočet. Stačí myslet ekonomicky

Se stále vyššími cenami potravin i lidé, kteří dříve na jídle nešetřili, začínají v obchodě pátrat po slevách a vymýšlet jídla, která jsou levná a zasytí celou rodinu. A právě u nakupování už to začíná. Rozhodně […]

Nejlepší vegetariánské recepty z udírny
Komerční sdělení

Nejlepší vegetariánské recepty z udírny

Ať už se ve svém jídelníčku zaměřujete především na rostlinnou stravu, nebo se jen snažíte omezovat konzumaci masa, vyzkoušejte vegetariánské dobroty z domácí udírny. Pochutnat si můžete na vejcích, sýrech, oříškách a různých druzích zeleniny. […]

Je prosciutto zdravé? Obsahuje hodně soli i vitamínů
Maso

Je prosciutto zdravé? Obsahuje hodně soli i vitamínů

Prosciutto už většina lidí zná. Jedná se o specifický druh sušené šunky pocházející z italské Parmy, dnes už ale známé a používané v mnoha zemích včetně České republiky. Je však zdravé? Jako u téměř každé […]

Proč je důležité, abyste hovězí svíčkovou zavazovali? Propečte maso jako profík
Rady a tipy

Proč je důležité, abyste hovězí svíčkovou zavazovali? Propečte maso jako profík

Hovězí svíčková je jedním z nejžádanějších kusů hovězího masa a také jedním z těch nejdražších. Když už si tedy dopřejete pravou svíčkovou, je důležité se ujistit, že je správně připravená. A v tom vám pomůže také […]

Připravte si omáčku ke grilovanému masu podle šéfkuchaře Pohlreicha
Recepty

Připravte si omáčku ke grilovanému masu podle šéfkuchaře Pohlreicha

Je léto a k horkému létu neodmyslitelně patří grilování. Málokdo by dokázal odolat vůni grilovaného masa, na které se okamžitě sbíhají chutě. Celý zážitek ale může pokazit, když nám při jídle „něco“ chybí. A tím něčím […]

Slezacek
Celebrity

Bořek Slezáček glosoval ceny rajčat v obchodě. Rozjel tím živou debatu nespokojených Čechů

Bořek Slezáček není jen herec a moderátor, ale také inženýr ekonomie a dá se předpokládat, že má přehled o ekonomické situaci v zemi a také slušný příjem, kterým dokáže zabezpečit rodinu, aby měla vše potřebné. Ale […]

Produkce umělého masa čelí mnoha problémům. I v České republice
Maso

Produkce umělého masa čelí mnoha problémům. I v České republice

Rostoucí počet obyvatel, úbytek zemědělské půdy a sílící tlak na snížení produkce oxidu uhličitého jsou hlavními faktory, které hýbají světem kolem výroby umělého masa. Dočkáme se někdy masa z laboratoří? Co je kultivované maso Místo toho, […]

Stravování za Karla IV.: Kaše jen pro bohaté a revoluce v pekařství
Zajímavosti

Stravování za Karla IV.: Kaše jen pro bohaté a revoluce v pekařství

Vláda Karla IV. byla díky absenci válek obdobím blahobytu pro chudý lid. V potravinářství navíc došlo k malé revoluci: vznik mlýnů výrazně zasáhl do produkce i spotřeby pečiva. A nenasytné strávníky musela krotit církev. Sladit mohli jen […]

Přistupte ke grilování vědecky. Využijte fyzikálních procesů k vytvoření toho nejlepšího steaku
Maso

Přistupte ke grilování vědecky. Využijte fyzikálních procesů k vytvoření toho nejlepšího steaku

Pomalu se blíží čas letních grilování s rodinou a přáteli. Jestli chcete, aby si o vašem steaku vyprávěli široko daleko, zkuste se při jeho přípravě neřídit jenom intuicí, ale i vědeckými poznatky. Výběr masa Málo […]