Hadí maso: Při přípravě pozor na jedové zuby. Exotika na talíři není pro každého, přesto dnes není žádnou raritou
Maso

Hadí maso: Při přípravě pozor na jedové zuby. Exotika na talíři není pro každého, přesto dnes není žádnou raritou

Hadí maso je exotické a vzácné pro lidi, kteří nejsou obeznámeni s lovem a odchytem hadů. V obchodech se najde jen zřídkakdy. Přesto jsou země, kde je jeho konzumace stále zakořeněná. Někde představuje cenný zdroj […]

Chov zvířat poptávku po bílkovinách již zdaleka nepokryje. Zachránit nás může hmyz nebo maso z laboratoře
Maso

Chov zvířat poptávku po bílkovinách již zdaleka nepokryje. Zachránit nás může hmyz nebo maso z laboratoře

S rostoucí poptávkou po alternativních zdrojích bílkovin producenti stále častěji hledají možnosti, které jsou zdravé, udržitelné a etické. Roli však nehrají jen rostoucí nároky konzumentů, ale také finance a nedostačující zemědělská produkce. Měnící se preference […]

Pečené kuře jako z obálky časopisu: Nedopouštějte se běžných chyb, upečte ho jako profík
Domácnost

Pečené kuře jako z obálky časopisu: Nedopouštějte se běžných chyb, upečte ho jako profík

Komu by se nesbíhaly sliny při pohledu na čerstvě pečené kuře z trouby s červenohnědou křupavou kůžičkou pokrývající křehké šťavnaté maso. Toto zdánlivě nekomplikované jídlo však může být mnohem složitější, než by se mohlo zdát. […]

Červené maso jako viník civilizačních onemocnění. Podle některých vědců urychluje stárnutí
Maso

Červené maso jako viník civilizačních onemocnění. Podle některých vědců urychluje stárnutí

Na červené maso se často ukazuje jako na viníka civilizačních onemocnění a mnoho stravovacích plánů ho úplně vyřazuje. Mezi nejzávažnější podezření patří i to, že zrychluje stárnutí lidských buněk. Znepokojující zjištění Studie, kterou vedl tým […]

Češi jsou milovníci křupavých a šťavnatých klobásek. Měli by se vyhnout častým chybám v jejich přípravě
Domácnost

Češi jsou milovníci křupavých a šťavnatých klobásek. Měli by se vyhnout častým chybám v jejich přípravě

Rádi si vychutnáváte párky k snídani či voňavou klobásku k obědu? Pro většinu druhů párků a klobásek platí stejné způsoby přípravy. I když si ale myslíte, že uvařit klobásu je snadné, můžete celý proces zkazit […]

Rocky Mountains Oysters: Varlata býků a bizonů ochutná málokdo. Experiment prvních rančerů se dodnes těší oblibě
Maso

Rocky Mountains Oysters: Varlata býků a bizonů ochutná málokdo. Experiment prvních rančerů se dodnes těší oblibě

Co se skrývá pod tímto názvem? Pokud nemáte zkušený žaludek a zamává s vámi jakákoli zmínka o bizarním pokrmu, pak pozor: Rocky Mountains Oysters jsou totiž varlata savců, nejčastěji se jedná o býky, bizony, prasata […]