jitrnice a jelita
Maso

Zabijačky dříve utužovaly rodinné vztahy. Navíc zajistily zásoby jídla na celou zimu

Pro někoho je domácí zabijačka brutálním přežitkem, pro jiného je pokračováním tradice a obstaráním kvalitního bio masa na několik měsíců. Vegetariáni mají samozřejmě na takovou tradici svůj názor. Česká tradice pomalu mizí Lidé, kteří maso […]

prostreny stul
Nápoje a alkohol

Párování jídla a vína je dnes stejně důležité jako samotná kvalita pokrmu. Naučte se tyto zásady

Ke skvělé hostině, při níž chcete udělat dojem, patří i správná volba vína, které by mělo dopřát smyslovým vjemům ještě větší degustační zážitek. Vhodně zvolené víno se nesmí v ústech „prát“ s chutí jídla, ale musí ho […]

Bibimbap
Světové kuchyně

Bibimbap: Rýžová mísa se specifickou omáčkou, kterou oslníte milovníky asijského jídla

Bibimbap je jedno z nejznámějších korejských jídel. Jedná se vlastně o rýžovou mísu s všemožnou ochucenou restovanou zeleninou, marinovaným masem (obvykle hovězím) a smaženým vejcem. K dokonalosti ještě chybí posypání sezamem a velice specifická omáčka. Právě ta […]

Zagorova
Celebrity

Vyzkoušejte o víkendu červené maso podle Hanky Zagorové s hodně netradiční přílohou

Po hercích a zpěvácích nám kromě jejich práce zůstávají často také kuchařské recepty, protože moderní doba přeje celebritám v kuchyni. Dnes se v kuchyni předvádí úplně každý. Vzpomínka na zpěvačku v kuchyni V pořadu Jak na to, který […]

Michal „Hugo“ Hromas dal před kuchyní přednost vaření na venkovním ohni. Nikdy nevíte, co dostanete
Celebrity

Michal „Hugo“ Hromas dal před kuchyní přednost vaření na venkovním ohni. Nikdy nevíte, co dostanete

Michal „Hugo“ Hromas se nebojí vydat se jinou cestou než ostatní. A to jak doslovně, když vařil v Africe, tak v přeneseném slova smyslu, jelikož dává přednost vaření na ohni před „kuchyňskou továrnou“. Michal „Hugo“ Hromas začínal […]

Strava pravěkých lidí má dopad i na naše zažívání. V čem bychom je měli napodobit?
Zdraví

Strava pravěkých lidí má dopad i na naše zažívání. V čem bychom je měli napodobit?

Na rozdíl od pravěkých lidí máme nepřeberné množství dostupných potravin, paradoxně však máme také více zažívacích problémů. Můžeme poznatky o pravěké stravě aplikovat na náš životní styl? Pravěký jídelníček Předpokládá se, že se běžná strava […]