Většina prodávaných rybích prstů obsahuje méně masa, než prodejci uvádějí. Připravte si raději rybí prsty doma
Recepty

Většina prodávaných rybích prstů obsahuje méně masa, než prodejci uvádějí. Připravte si raději rybí prsty doma

Ryby patří mezi nejzdravější potraviny, ale řada Čechů se jim spíše vyhýbá. Když už po nějaké sáhnou, jedná se často o kupované rybí prsty, z nichž většina není příliš kvalitní. Proto si dnes ukážeme recept na […]

Masopust byl přípravou na půst. Nesměl tak při něm chybět pořádný kus masa a mastné koblihy
Zajímavosti

Masopust byl přípravou na půst. Nesměl tak při něm chybět pořádný kus masa a mastné koblihy

Vánoční období máme již za sebou, oficiálně skončilo na Tři krále (6. ledna) a další významný den, Popeleční středa, vychází letos na 2. března. Na období mezi těmito dny připadá masopust. Pojďme si připomenout, jak […]

sele
Maso

Cochinillo asado: Pečené sele je španělským gastronomickým dědictvím. Jeho tradice ale kvůli ochraně zvířat upadá

Pečené sele bylo ve Španělsku dlouho považováno za standardní kulturně-gastronomické dědictví Segovianů. Zároveň jde o jednu z velice sporných tradic, která má nakročeno k zániku. Pečené selátko je sice pověstné šťavnatým masem, jemnou a křupavou kůží a […]

fondue
Recepty

Fondue chinoise je specialitou čínské kulinářské tradice. Až ho ochutnáte, stane se i tou vaší

V čínských restauracích si lidé tento způsob konzumace masa a zeleniny hodně užívají a okolí stolu je provoněno kořeněným vývarem, který se přímo nekonzumuje, ale tvoří součást jídla. Podobně jako u fondue, které známe, má kotlík […]

hovezi maso
Maso

Maso wagyu je hodně drahé. Přesto jde o produkt, za který si lidé rádi připlatí

Wagyu je japonské masné plemeno skotu, které pochází z původního asijského skotu. Přitom původně šlo o tažná zvířata, která se vyznačovala vysokou odolností. Právě tato zvířata měla větší množství intramuskulárních tukových buněk, které způsobují „mramorování“ masa. […]

Loupat, či neloupat? Otázka ohledně konzumace salámu fuet rozděluje odborníky
Maso

Loupat, či neloupat? Otázka ohledně konzumace salámu fuet rozděluje odborníky

Fuet je jednou z nejoblíbenějších uzenin nejen v Katalánsku. Jestli jste tento salám dostali pod stromeček, nebo bude součástí silvestrovského pohoštění, pak vás možná napadla otázka, zda loupat, či neloupat. A existuje na tuto otázku vůbec […]

Řízek naruby je nejlepší s cibulí a česnekem. Vyzkoušejte tuto netradiční pochoutku i vy
Maso

Řízek naruby je nejlepší s cibulí a česnekem. Vyzkoušejte tuto netradiční pochoutku i vy

Řízků existuje celá řada. Můžete si je připravit přírodní, obalované v trojobalu, holandské atd. Už jste ale slyšeli o řízku naruby? Možná vás na první dobrou napadne, co přesně to znamená, a říkáte si, že […]

zampone
Světové pokrmy

Italská delikatesa na Nový rok. Dejte tentokrát přednost vepřovému zampone pro hojnost a čočce pro štěstí

Velká prasečí noha vypadá na talíři trochu podivně a pro cizince, který má spojenou Itálii hlavně se zdravou středomořskou stravou, se může toto jídlo zdát až neuvěřitelné. Pravdou je, že chutná dobře, a porce se […]