Jimeto.cz
  • Domů
  • Bylinky, rostlinky
  • Maso
  • Mořské plody
  • Mléčné výrobky
  • Ovoce
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Pečivo, těstoviny
  • Pochutiny
  • Koření
  • Obiloviny
  • Luštěniny
  • Semena, ořechy
  • Světové pokrmy
    • Světové kuchyně
  • Evropa
  • Asie
  • Jižní Amerika
  • Střední Amerika
  • Severní Amerika
  • Afrika
  • Austrálie
  • Česko
  • Itálie
  • Francie
HomeČína

Čína

Reishi: „houbu nesmrtelnosti“, která pomáhá zvýšit imunitu
Bylinky a rostlinky

Reishi: „houbu nesmrtelnosti“, která pomáhá zvýšit imunitu

4. 1. 2021 Petr Jiránek 0

Pokud jste se v novém roce rozhodli „přesedlat“ na zdravější životní styl, můžete se zaměřit na reishi, které se někdy říká „houba nesmrtelnosti“. Původ reishi Reishi neboli lesklokorka lesklá (Ganoderma lucidum) pochází z Dálného východu, přičemž se jedná […]

Liči obsahuje více vitamínu C než pomeranče. Navíc chutná i dětem
Ovoce

Liči obsahuje více vitamínu C než pomeranče. Navíc chutná i dětem

17. 12. 2020 Petr Jiránek 0

Liči je tropické ovoce, které mj. obsahuje velké množství vitamínu C. Pokud tedy chcete letos na Vánoce vyzkoušet něco nového, můžeme vám ho doporučit. Původ liči Liči čínské (Litchi chinensis) pochází z Číny, k čemuž ostatně odkazuje […]

Fazole mungo: luštěnina, jež může pomoci trávení i hubnutí
Luštěniny

Fazole mungo: luštěnina, jež může pomoci trávení i hubnutí

16. 12. 2020 Petr Jiránek 0

Fazole mungo jsou u nás neustále populárnější. Jedná se totiž o zdravou luštěninu, která může pomoci např. s trávením či hubnutím. Původ fazolí mungo Fazole mungo jsou semena rostliny, která se nazývá vigna zlatá (Vigna radiata). […]

Kung pao: oblíbený pokrm, který obsahuje mnoho kalorií
Světové pokrmy

Kung pao: oblíbený pokrm, který obsahuje mnoho kalorií

22. 10. 2020 Petr Jiránek 0

Kung pao patří mezi asijské pokrmy, které zdomácněly i v české kuchyni. Ačkoli by se to nemuselo zdát, jedná se o dosti kalorické jídlo. Kung pao a jeho původ Kung pao je jídlo, které bez překvapení […]

1-28909833
Světové pokrmy

Tofu jako zdravá náhražka masa. Může ale i škodit

6. 10. 2020 Petr Jiránek 0

Tofu je potravina, jež se vyrábí srážením sójového mléka. Dnes se konzumuje po celém světě jako náhražka masa, která ovšem nemusí být jen zdraví prospěšná. Krátký pohled do historie tofu Tofu se poprvé objevilo v Číně, […]

Jelly ear mushroom cut into slices
Bylinky a rostlinky

Jidášovo ucho: velmi zdravá houba, která u nás roste téměř po celý rok

3. 8. 2020 Petr Jiránek 0

Jidášovo ucho je houba, která u nás není sbírána příliš často. Obsahuje nicméně mnoho účinných látek a navíc si ji lze nasbírat po většinu roku. Výskyt Jidášova ucha Jidášovo ucho neboli bolcovitka ucho Jidášovo (Auricularia […]

Black rice
Obiloviny

Černá rýže obsahuje více účinných látek než její „konkurentky“

22. 7. 2020 Petr Jiránek 0

Černá rýže je potravinou, která se v posledních letech začíná prosazovat na úkor své rozšířenější bílé „konkurentky“. Je totiž zdravější. Původ černé rýže Rýže patří mezi nejstarší kulturní plodiny na světě, když byla člověkem pěstována už […]

Star Anise (lat. Illicium verum). Spice badyan.
Koření a dochucovadla

Badyán: voňavé koření, které se po tisíce let používá na potíže s trávením

18. 5. 2020 Petr Jiránek 0

Badyán patří mezi známé koření, které nejen krásně voní, ale díky tvaru se používá rovněž jako ozdoba a navíc má léčivé účinky. Původ badyánu Ačkoli je dnes badyán v Evropě dosti rozšířením kořením, na „Starý“ kontinent […]

2-26869717
Pečivo a těstoviny

Shirataki: konjakové těstoviny, které velmi podporují hubnutí

13. 5. 2020 Petr Jiránek 0

Shirataki jsou těstoviny z hlíz zmijovce indického. Jedná se přitom o velmi zdravou potravinu, která pomáhá s hubnutím. Původ zmijovce indického Zmijovec indický, který je známý i pod názvem konjak/konjac, původně pochází z tropických deštných pralesů Asie. V současné […]

Hnědá rýže je nutričně výrazně hodnotnější než bílá
Obiloviny

Hnědá rýže je nutričně výrazně hodnotnější než bílá

22. 3. 2020 Petr Jiránek 0

Rýže patří k nejrozšířenějším potravinám na světě. Většina lidí v ČR ovšem používá bílou variantu, která je nutričně daleko méně hodnotná než hnědá rýže. Původ rýže Rýže je rostlina z čeledi lipnicovitých, kam patří rovněž pšenice, ječmen, žito, […]

Navigace pro příspěvky

1 2 3 »

Sledujte nás i nadále:

  • Facebook
  • Instagram

Nejnovější články:

  • Stamppot: příloha z Nizozemska, která je velmi zdravá a hodí se do chladného počasí
    Stamppot: příloha z Nizozemska, která je velmi zdravá a hodí se do chladného počasí
    19. 1. 2021 0
  • Maracuja: „Kristovo“ ovoce, které obsahuje 2,5× více železa než citrón
    Maracuja: „Kristovo“ ovoce, které obsahuje 2,5× více železa než citrón
    18. 1. 2021 0
  • Norská kuchyně je poměrně zdravá. Ochutnat lze navíc velmi zajímavé pokrmy
    Norská kuchyně je poměrně zdravá. Ochutnat lze navíc velmi zajímavé pokrmy
    14. 1. 2021 0
  • Perník: pardubický pochází z Hradce Králové, obsahovat může i zapečené šváby
    Perník: pardubický pochází z Hradce Králové, obsahovat může i zapečené šváby
    13. 1. 2021 0
  • Ragú: pokrm, který jste v pravé podobě možná nikdy neochutnali
    Ragú: pokrm, který jste v pravé podobě možná nikdy neochutnali
    12. 1. 2021 0
  • Krevety nejsou jen skvělé. Zároveň jde o výtečný zdroj živin s minimem kalorií
    Krevety nejsou jen skvělé. Zároveň jde o výtečný zdroj živin s minimem kalorií
    11. 1. 2021 0
  • Samahan: výrazný ájurvédský nápoj, který pomáhá (nejen) při virových onemocněních
    Samahan: výrazný ájurvédský nápoj, který pomáhá (nejen) při virových onemocněních
    7. 1. 2021 0
  • Jaboticaba: hrozivý hroznový strom, který plodí zdravé ovoce
    Jaboticaba: hrozivý hroznový strom, který plodí zdravé ovoce
    6. 1. 2021 0
  • Popcorn: občerstvení, které může být dietní i extrémně nezdravé
    Popcorn: občerstvení, které může být dietní i extrémně nezdravé
    5. 1. 2021 0
  • Reishi: „houbu nesmrtelnosti“, která pomáhá zvýšit imunitu
    Reishi: „houbu nesmrtelnosti“, která pomáhá zvýšit imunitu
    4. 1. 2021 0


O nás

Náš web Jimeto.cz vám denně přináší informace z úžasného světa jídel a nápojů.
Nejnovější články
  • Stamppot: příloha z Nizozemska, která je velmi zdravá a hodí se do chladného počasí
  • Maracuja: „Kristovo“ ovoce, které obsahuje 2,5× více železa než citrón
  • Norská kuchyně je poměrně zdravá. Ochutnat lze navíc velmi zajímavé pokrmy
  • Perník: pardubický pochází z Hradce Králové, obsahovat může i zapečené šváby
  • Ragú: pokrm, který jste v pravé podobě možná nikdy neochutnali
Důležité informace
  • Informace o webu
  • Reklama na webu
  • Zásady ochrany osobních údajů
Vyhledávání:
  • Informace o webu / Kontakty
  • Zásady ochrany osobních údajů
  • Reklama na webu

Copyright © 2021 | Jimeto.cz