Jimeto.cz
  • Domů
  • Bylinky, rostlinky
  • Maso
  • Mořské plody
  • Mléčné výrobky
  • Ovoce
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Pečivo, těstoviny
  • Pochutiny
  • Koření
  • Obiloviny
  • Luštěniny
  • Semena, ořechy
  • Světové pokrmy
    • Světové kuchyně
  • Evropa
  • Asie
  • Jižní Amerika
  • Střední Amerika
  • Severní Amerika
  • Afrika
  • Austrálie
  • Česko
  • Itálie
  • Francie
HomeSlovensko

Slovensko

Brynza: ovčí sýr s vysokým obsahem laktobakterií i vápníku
Mléčné výrobky

Brynza: ovčí sýr s vysokým obsahem laktobakterií i vápníku

4. 11. 2020 Petr Jiránek 0

Brynza je měkký sýr z ovčího mléka, který je u nás spojován především se Slovenskem a má široké využití v kuchyni. Obsahuje ale také mnoho účinných látek. Původ brynzy Ačkoliv je u nás brynza spojována především […]

Pirohy: vynikající nekynuté knedlíky, které si lze připravit na sladko i na slano
Pochutiny

Pirohy: vynikající nekynuté knedlíky, které si lze připravit na sladko i na slano

28. 10. 2020 Petr Jiránek 0

Pirohy jsou nekynuté knedlíky, které si oblíbí milovníci sladkých i slaných jídel. Že jste je doposud neochutnali? Tak se s nimi pojďte seznámit. Původ pirohů Ačkoli název „pirohy“ slyšel zřejmě každý, je poměrně překvapující, že mnoho […]

Cooking mushrooms in a pan. Fried mushrooms, boletus, orange-cap boletus.
Bylinky a rostlinky

Houbová smaženice může být i nevšední gurmánský zážitek

16. 6. 2020 Petr Jiránek 0

Houby aktuálně rostou, takže si lze domů přinést plný košík. Doma pak může být k obědu výtečná houbová smaženice, jíž si lze připravit i dosti netradičně. Houbová smaženice jako typicky české jídlo Smaženice patří mezi pokrmy, […]

Bramborák: křupavá tradice, jíž lze připravit originálně
Světové pokrmy

Bramborák: křupavá tradice, jíž lze připravit originálně

1. 3. 2020 Petr Jiránek 0

Bramboráky jsou neodmyslitelnou součástí tradiční české kuchyně. Připravit si je přitom lze v mnoha variantách, z nichž některé jsou dokonce sladké! Něco málo z historie Brambory se v Evropě mohly začít konzumovat až po Kolumbově objevení Ameriky, neboť […]

Nakládané okurky: lidová delikatesa, která pomáhá s trávením i kocovinou
Zelenina

Nakládané okurky: lidová delikatesa, která pomáhá s trávením i kocovinou

17. 2. 2020 Petr Jiránek 0

Nakládané okurky jsou nejen výtečnou přílohou, ale také zdravou kuchyňskou ingrediencí. To stejné přitom platí i pro tzv. kvašáky. Rozšíření nakládaných okurek Kyselé okurky jsou typickým pokrmem české kuchyně, přičemž jsou u nás využívány stovky […]

Šípkový čaj: důležitý pomocník pro chladné měsíce
Nápoje a alkohol

Šípkový čaj: důležitý pomocník pro chladné měsíce

17. 10. 2019 Petr Jiránek 0

Šípkový čaj obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek. Šípky, tedy plody růže šípkové byste tedy měli mít doma především v chladnějších obdobích, kdy vám mj. mohou pomoci proti chřipce a nachlazení. Kde roste růže šípková? […]

Bábovka: výborné sladké pečivo s dlouholetou historií
Pochutiny

Bábovka: výborné sladké pečivo s dlouholetou historií

4. 8. 2019 admin 0

Bábovka je sladké pečivo, které je u nás dlouhodobě oblíbené. Nejenže má typickou chuť, ale každý ji ihned pozná také podle vzhledu. Peče se totiž ve vyšší formě typického tvaru s otvorem uvnitř. Stručná historie […]

Halušky v Košících
Světové kuchyně

Slovenská kuchyně se velmi podobá české, má však svoje specifika

29. 4. 2019 admin 0

Slovenská kuchyně je v mnoha ohledech podobná té naší. Navíc v podstatě používá stejné suroviny, takže i typická slovenská jídla českým gurmánům obvykle chutnají na „první dobrou“. Historické vlivy na slovenskou kuchyni Během staletí působilo na místní […]

Medvědí česnek je velmi zdravý
Bylinky a rostlinky

Medvědí česnek: skvělé účinky na lidské zdraví, jak ho využít?

23. 3. 2019 admin 0

Ačkoli při přípravě pokrmů používáme spíše česnek kuchyňský, uplatnění často nachází i medvědí česnek. Nejenže totiž dodává potravinám specifickou chuť, ale má také zajímavé léčivé účinky. Původ medvědího česneku Medvědí česnek má původní domovinu v Evropě, […]

Včely v úlu
Nápoje a alkohol

Včelovina: méně známý, ale velmi kvalitní druh medoviny s výrazně menším obsahem alkoholu

15. 12. 2018 admin 0

Medovinu zná takřka každý. Když se na druhou stranu řekne „včelovina“, mnozí lidé budou pravděpodobně tápat. Co že to tedy je? Jde o speciální druh medoviny, který zaujme (nejen) chutí. Jaký je původ včeloviny? Medovina […]

Navigace pro příspěvky

1 2 »

Sledujte nás i nadále:

  • Facebook
  • Instagram

Nejnovější články:

  • Stamppot: příloha z Nizozemska, která je velmi zdravá a hodí se do chladného počasí
    Stamppot: příloha z Nizozemska, která je velmi zdravá a hodí se do chladného počasí
    19. 1. 2021 0
  • Maracuja: „Kristovo“ ovoce, které obsahuje 2,5× více železa než citrón
    Maracuja: „Kristovo“ ovoce, které obsahuje 2,5× více železa než citrón
    18. 1. 2021 0
  • Norská kuchyně je poměrně zdravá. Ochutnat lze navíc velmi zajímavé pokrmy
    Norská kuchyně je poměrně zdravá. Ochutnat lze navíc velmi zajímavé pokrmy
    14. 1. 2021 0
  • Perník: pardubický pochází z Hradce Králové, obsahovat může i zapečené šváby
    Perník: pardubický pochází z Hradce Králové, obsahovat může i zapečené šváby
    13. 1. 2021 0
  • Ragú: pokrm, který jste v pravé podobě možná nikdy neochutnali
    Ragú: pokrm, který jste v pravé podobě možná nikdy neochutnali
    12. 1. 2021 0
  • Krevety nejsou jen skvělé. Zároveň jde o výtečný zdroj živin s minimem kalorií
    Krevety nejsou jen skvělé. Zároveň jde o výtečný zdroj živin s minimem kalorií
    11. 1. 2021 0
  • Samahan: výrazný ájurvédský nápoj, který pomáhá (nejen) při virových onemocněních
    Samahan: výrazný ájurvédský nápoj, který pomáhá (nejen) při virových onemocněních
    7. 1. 2021 0
  • Jaboticaba: hrozivý hroznový strom, který plodí zdravé ovoce
    Jaboticaba: hrozivý hroznový strom, který plodí zdravé ovoce
    6. 1. 2021 0
  • Popcorn: občerstvení, které může být dietní i extrémně nezdravé
    Popcorn: občerstvení, které může být dietní i extrémně nezdravé
    5. 1. 2021 0
  • Reishi: „houbu nesmrtelnosti“, která pomáhá zvýšit imunitu
    Reishi: „houbu nesmrtelnosti“, která pomáhá zvýšit imunitu
    4. 1. 2021 0


O nás

Náš web Jimeto.cz vám denně přináší informace z úžasného světa jídel a nápojů.
Nejnovější články
  • Stamppot: příloha z Nizozemska, která je velmi zdravá a hodí se do chladného počasí
  • Maracuja: „Kristovo“ ovoce, které obsahuje 2,5× více železa než citrón
  • Norská kuchyně je poměrně zdravá. Ochutnat lze navíc velmi zajímavé pokrmy
  • Perník: pardubický pochází z Hradce Králové, obsahovat může i zapečené šváby
  • Ragú: pokrm, který jste v pravé podobě možná nikdy neochutnali
Důležité informace
  • Informace o webu
  • Reklama na webu
  • Zásady ochrany osobních údajů
Vyhledávání:
  • Informace o webu / Kontakty
  • Zásady ochrany osobních údajů
  • Reklama na webu

Copyright © 2021 | Jimeto.cz