Jimeto.cz
  • Domů
  • Bylinky, rostlinky
  • Maso
  • Mořské plody
  • Mléčné výrobky
  • Ovoce
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Pečivo, těstoviny
  • Pochutiny
  • Koření
  • Obiloviny
  • Luštěniny
  • Semena, ořechy
  • Světové pokrmy
    • Světové kuchyně
  • Evropa
  • Asie
  • Jižní Amerika
  • Střední Amerika
  • Severní Amerika
  • Afrika
  • Austrálie
  • Česko
  • Itálie
  • Francie
HomeStředomoří

Středomoří

Artyčok: opomíjená zelenina, která je chutná a může vám prospět
Zelenina

Artyčok: opomíjená zelenina, která je chutná a může vám prospět

2. 11. 2020 Petr Jiránek 0

Artyčok je zelenina, která je pěstována pro své řapíky. Využít lze ovšem i listy či kořen. Všechny tyto části totiž mohou příznivě účinkovat na naše zdraví. Původ artyčoku Artyčok kardový původně pochází z oblasti Středomoří. Jeho […]

Roasted chestnuts.
Semena a ořechy

Jedlé kaštany: podzimní pochoutka plná zdraví prospěšných látek

30. 9. 2020 Petr Jiránek 0

Jedlé kaštany jsou poměrně opomíjenou pochoutkou. Hlavní sklizeň ovšem probíhá v říjnu, takže nastává ideální období, kdy je můžete v kuchyni vyzkoušet i vy. Původ kaštanovníku setého Kaštanovník setý nebo kaštanovník jedlý je strom z čeledi bukovitých, jehož […]

1-30694007
Ovoce

Fíky: ovoce, které působí jako přírodní projímadlo a pomáhá i při hubnutí

28. 9. 2020 Petr Jiránek 0

Fíky jsou ovoce, které je na jednu stranu exotické, na druhou stranu je u nás běžně dostupné. Ačkoli některým lidem chuťově nesedí, jde o zdravou potravinu. Původ fíkovníku Fíkovník je rod rostlin, který zahrnuje keře, […]

2-24292660
Obiloviny

Bulgur: zdravá příloha, která se stále častěji používá na místo rýže

8. 7. 2020 Petr Jiránek 0

Bulgur je potravinou, která se stává v české kuchyni stále využívanější. Jedná se totiž o zdravou přílohu, jíž lze využít např. na místo rýže. Původ bulguru Pšenice patří mezi nejstarší kulturní rostliny vůbec. Člověk ji tedy […]

Středomořská strava po dobu jednoho roku má vliv na zdravější stárnutí
Zprávy a události

Středomořská strava po dobu jednoho roku má vliv na zdravější stárnutí

16. 3. 2020 Petr Jiránek 0

Středomořská strava je dlouhodobě považována za jednu z nejzdravějších na světě. Nová studie přitom ukazuje, že příznivě ovlivňuje i stárnutí. Co je středomořská strava? Středomořská strava je strava, kterou konzumují národy žijící u Středozemního moře. Jedná […]

Oregano není jen koření. Pomáhá také s mnoha neduhy
Koření a dochucovadla

Oregano není jen koření. Pomáhá také s mnoha neduhy

12. 2. 2020 Petr Jiránek 0

Oregano je koření, které se vyrábí z nati dobromysli obecné. Nedodává přitom pouze lepší chuť připravovaným pokrmům, ale má i příznivé účinky na zdraví. Původ dobromysli obecné Dobromysl obecná je rostlina, která původně rostla ve […]

Saturejka pomáhá s trávením těžkých jídel a zlepšuje zažívání
Bylinky a rostlinky

Saturejka pomáhá s trávením těžkých jídel a zlepšuje zažívání

4. 2. 2020 Petr Jiránek 0

Saturejka je rostlinou, z jejíž natě se vyrábí koření. Ačkoli u nás není tolik používané, nejenže provoní připravovaná jídla, ale také pomáhá s jejich trávením. Původ a rozšíření saturejky Saturejce vyhovují teplejší oblasti. Původně rostla především ve […]

Šalvěj lékařská pomáhá s trávením. Může být ale i nebezpečná
Bylinky a rostlinky

Šalvěj lékařská pomáhá s trávením. Může být ale i nebezpečná

31. 1. 2020 Petr Jiránek 0

Šalvěj patří mezi bylinky, o kterých se všeobecně ví, že mají léčivé účinky. Jenže toto uplatnění má jistá úskalí. Na druhou stranu se nabízí i široké kuchyňské využití. Rozšíření šalvěje lékařské Původní domovinou šalvěje lékařské […]

Karob: zdravější alternativa kakaa (nejen) při přípravě vánočního cukroví
Bylinky a rostlinky

Karob: zdravější alternativa kakaa (nejen) při přípravě vánočního cukroví

10. 12. 2019 Petr Jiránek 0

Pokud chcete letos na Vánoce spojit příjemné užitečným, nahraďte při přípravě cukroví kakao karobem. Chuťově totiž rozdíl nepoznáte, ale vánoční svátky prožijete zdravěji.   Odkud karob pochází? Karob, kterému se říká rovněž svatojánský chléb, je […]

Pražma královská: chutná a zdravá ryba, která navíc patří mezi levnější plody moře
Ryby a mořské plody

Pražma královská: chutná a zdravá ryba, která navíc patří mezi levnější plody moře

9. 10. 2019 admin 0

Pražmu královskou doposud mnozí Češi neochutnali. Jenže možná je nejvyšší čas na změnu. Jedná se totiž o chutnou a zdravou rybu, která je navíc levnější než třeba takový losos. Výskyt pražmy královské Pražma královská neboli […]

Navigace pro příspěvky

1 2 »

Sledujte nás i nadále:

  • Facebook
  • Instagram

Nejnovější články:

  • Stamppot: příloha z Nizozemska, která je velmi zdravá a hodí se do chladného počasí
    Stamppot: příloha z Nizozemska, která je velmi zdravá a hodí se do chladného počasí
    19. 1. 2021 0
  • Maracuja: „Kristovo“ ovoce, které obsahuje 2,5× více železa než citrón
    Maracuja: „Kristovo“ ovoce, které obsahuje 2,5× více železa než citrón
    18. 1. 2021 0
  • Norská kuchyně je poměrně zdravá. Ochutnat lze navíc velmi zajímavé pokrmy
    Norská kuchyně je poměrně zdravá. Ochutnat lze navíc velmi zajímavé pokrmy
    14. 1. 2021 0
  • Perník: pardubický pochází z Hradce Králové, obsahovat může i zapečené šváby
    Perník: pardubický pochází z Hradce Králové, obsahovat může i zapečené šváby
    13. 1. 2021 0
  • Ragú: pokrm, který jste v pravé podobě možná nikdy neochutnali
    Ragú: pokrm, který jste v pravé podobě možná nikdy neochutnali
    12. 1. 2021 0
  • Krevety nejsou jen skvělé. Zároveň jde o výtečný zdroj živin s minimem kalorií
    Krevety nejsou jen skvělé. Zároveň jde o výtečný zdroj živin s minimem kalorií
    11. 1. 2021 0
  • Samahan: výrazný ájurvédský nápoj, který pomáhá (nejen) při virových onemocněních
    Samahan: výrazný ájurvédský nápoj, který pomáhá (nejen) při virových onemocněních
    7. 1. 2021 0
  • Jaboticaba: hrozivý hroznový strom, který plodí zdravé ovoce
    Jaboticaba: hrozivý hroznový strom, který plodí zdravé ovoce
    6. 1. 2021 0
  • Popcorn: občerstvení, které může být dietní i extrémně nezdravé
    Popcorn: občerstvení, které může být dietní i extrémně nezdravé
    5. 1. 2021 0
  • Reishi: „houbu nesmrtelnosti“, která pomáhá zvýšit imunitu
    Reishi: „houbu nesmrtelnosti“, která pomáhá zvýšit imunitu
    4. 1. 2021 0


O nás

Náš web Jimeto.cz vám denně přináší informace z úžasného světa jídel a nápojů.
Nejnovější články
  • Stamppot: příloha z Nizozemska, která je velmi zdravá a hodí se do chladného počasí
  • Maracuja: „Kristovo“ ovoce, které obsahuje 2,5× více železa než citrón
  • Norská kuchyně je poměrně zdravá. Ochutnat lze navíc velmi zajímavé pokrmy
  • Perník: pardubický pochází z Hradce Králové, obsahovat může i zapečené šváby
  • Ragú: pokrm, který jste v pravé podobě možná nikdy neochutnali
Důležité informace
  • Informace o webu
  • Reklama na webu
  • Zásady ochrany osobních údajů
Vyhledávání:
  • Informace o webu / Kontakty
  • Zásady ochrany osobních údajů
  • Reklama na webu

Copyright © 2021 | Jimeto.cz