Časovaná bomba, nebo luxusní delikatesa? Nekvalitní tatarák může ohrozit lidské zdraví
Maso

Časovaná bomba, nebo luxusní delikatesa? Nekvalitní tatarák může ohrozit lidské zdraví

Tatarák připravený doma nebo v restauraci může být výjimečným chuťovým zážitkem. Ovšem pouze za předpokladu, že spolu s ním nezkonzumujete i nebezpečné bakterie. Hovězí tatarák, známý také jako „tatarský biftek“, je masový pokrm, který se tradičně […]

Po tomhle už si kuřecí nugetky nedáte. Málo masa, hodně soli a riziko nákazy salmonelou
Zajímavosti

Po tomhle už si kuřecí nugetky nedáte. Málo masa, hodně soli a riziko nákazy salmonelou

Kuřecí nugetky se staly základním sortimentem řetězců rychlého občerstvení pro svou snadnou a rychlou přípravu. Podobně jako u jiných „předpřipravených“ výrobků s sebou však jejich konzumace přináší zdravotní rizika. Počátky kuřecích nugetek sahají do období po […]

Babiččina sekaná: Jídlo, které dříve bývalo součástí sváteční tabule
Maso

Babiččina sekaná: Jídlo, které dříve bývalo součástí sváteční tabule

Z luxusního pokrmu, který si mohl málokdo dovolit, se sekaná přesunula na sváteční stoly venkovanů, aby nakonec její pověst pošramotily jídelny. Domácí sekaná ale může být skutečně svátečním jídlem. Sekaná se připravovala již ve středověku, šlo […]

Zdravá alternativa červeného masa: Pštrosí maso obsahuje málo tuku a uvaříte z něj téměř vše
Maso

Zdravá alternativa červeného masa: Pštrosí maso obsahuje málo tuku a uvaříte z něj téměř vše

Pštrosí maso, v některých částech světa nespravedlivě opomíjené, chutí a strukturou připomíná maso drůbeží a je univerzální alternativou k tradičním červeným masům. Má také velmi dobré nutriční hodnoty. Pštros je velký nelétavý pták, dosahující hmotnosti […]