KVÍZ: Znáte části hovězího masa? Předveďte se

Zdroj: Shutterstock

Pokud patříte ke zkušenějším kuchařům, jistě dobře víte, že každý kousek masa je jiný. Ne všechny pokrmy se dají dělat ze všech částí hovězího. Ukažte v našem kvízu své znalosti a ověřte si, jak moc jste v kuchyni expertem.

Z jakého masa je nejlepší dělat řízky a která část se nejvíce hodí na guláš? Správný kuchař by měl tohle vědět. A ti méně zkušení se možná díky našemu kvízu něco přiučí. Zvládnete odpovědět na všechny naše otázky?

1) Svíčková je považována za jeden z nejkvalitnějších a nejjemnějších kousků masa. V obchodě také bývá mezi těmi dražšími. V jaké části zvířete se maso nachází?

  • A) V horní části zadní nohy
  • B) Pod páteří
  • C) Pod krkem

2) Maso nejlepší na přípravu steaků se často nazývá ryb eye. O jaký kousek masa jde?

  • A) Vysoký roštěnec
  • B) Nízký roštěnec
  • C) Plec

3) Libové hovězí z vnitřní strany kýty se někdy nazývá také ořech. Jaký pokrm z této části masa nejlépe připravíte?

  • A) Pečínku
  • B) Steak
  • C) Guláš

4) Tato část masa je hodně osvalená a má pouze minimum tuku. Hodí se nejvíce při vaření a dušení. O jaké maso jde?

  • A) Hrudí
  • B) Kližka
  • C) Plec

5) Který z následujících kousků masa se nejčastěji používá při přípravě vývaru?

  • A) Pupek
  • B) Nízké žebro
  • C) Vysoké žebro

Výsledky: 1B, 2A, 3A, 4C, 5C

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz