Chleba třikrát jinak podle Josefa Maršálka. S cibulí, česnekovým olejem i tymiánem
Celebrity

Chleba třikrát jinak podle Josefa Maršálka. S cibulí, česnekovým olejem i tymiánem

Upéct si doma čerstvý chléb není nic až tak náročného. Obvykle na to potřebujete jen základní ingredience, jako jsou mouka, voda a droždí. Josef Maršálek vás nicméně naučí chléb speciální. I obyčejný chléb chutná nejlépe, […]

Bramborový chléb je zdravější než klasické bílé pečivo. Pohlídejte si ale obsah cukru a sodíku
Pečivo a těstoviny

Bramborový chléb je zdravější než klasické bílé pečivo. Pohlídejte si ale obsah cukru a sodíku

Není nad čerstvý chléb. Ať už si ho uděláte doma, nebo ho přivezete z obchodu čerstvě dopečený, vždy si na něm pochutnáte. Kromě klasického chleba ale existuje celá řada alternativ. Jednou z nich je i […]

Tenhle nejjednodušší domácí chléb zvládne úplně každý. Připravte si ho doma i vy
Pečivo a těstoviny

Tenhle nejjednodušší domácí chléb zvládne úplně každý. Připravte si ho doma i vy

Na upečení dobrého chleba není nic náročného. Většinou bývá základem dobře nakynuté těsto a trocha trpělivosti. Pokud jste ještě chléb doma dělat nezkoušeli, s následujícím receptem si můžete být jisti, že ho zvládnete bez problémů. […]

Upečte si židovský pletený chléb chala: Počet pramenů odhaloval bohatství rodiny nevěsty
Recepty

Upečte si židovský pletený chléb chala: Počet pramenů odhaloval bohatství rodiny nevěsty

Kynutý pletený chléb chala má své kořeny v židovském náboženství, obvykle se objevuje na šabatovém stole a podává se o hlavních židovských svátcích (s výjimkou svátku Pesach). Jeho sladkou chuť ale oceníte i ve všední […]

Chleb_z_podmasli
Zdraví

Podmáslí má zdravotní benefity. Upečte z něj jednoduchý chléb

Podmáslí patří mezi fermentované mléčné výrobky a do většiny současných podmáslí jsou přidávány prospěšné bakterie. Jaké jsou benefity a rizika konzumace podmáslí? A už jste vyzkoušeli chléb z podmáslí? V následujícím článku vám představíme benefity, […]

Vídeňský chléb: S přípravou tradičního pečiva vám pomůže pekáč a trochu vody
Pečivo a těstoviny

Vídeňský chléb: S přípravou tradičního pečiva vám pomůže pekáč a trochu vody

Vídeňský chléb je speciální druh pečiva, který se připravuje s pomocí techniky vynalezené v 19. století ve Vídni, píše iFood. Tu nicméně na návštěvě města vymyslel dánský pekař. Chlebu se tak sice říká vídeňský, velmi […]