Hraběnčiny brambory sice nemají ušlechtilý původ, skvěle ale vypadají i chutnají
Rady a tipy

Hraběnčiny brambory sice nemají ušlechtilý původ, skvěle ale vypadají i chutnají

Říká se jim hraběnčiny brambory. A není se čemu divit, na talíři totiž vypadají opravdu honosně. Jedná se o bramborovou kaši spojenou s vaječnými žloutky a smetanou, která se tvaruje ozdobným pytlíkem a zapéká v […]

Pohanka
Recepty

Valašský kontrabáš: Jídlo, které vás naučí milovat pohanku. Můžete si připravit i vegetariánskou verzi

Regionální pokrmy jsou často postaveny na plodinách, kterým se v dané oblasti nejvíce daří. Valašsko bylo kdysi přímo vyhlášeno pohankou, která se tam pěstovala opravdu ve velkém. Není proto divu, že se stala součástí jednoho […]

Strašanka: Ochutnejte recept slovenských babiček. Je snadný, ale zasytí celou rodinu
Rady a tipy

Strašanka: Ochutnejte recept slovenských babiček. Je snadný, ale zasytí celou rodinu

Strašanka je možná název jídla, který zní trochu děsivě, ve skutečnosti jde ale o jednoduchý a sytý pokrm, který si pravděpodobně zamilujete. Pochází ze Slovenska a už před lety ho tam babičky vařily svým vnoučatům, […]

Brambory_testoviny
Recepty

Jídlo vojáků, které máte hotové hned a navíc si pochutnáte. To je grenadýrský pochod

Hutná a chutná večeře připravená během chvilky a ze tří surovin? Pokud nevěříte, vyzkoušejte grenadýrský pochod či trochu složitější uhlířinu. Jsou to dvě podobná jídla, jen s trochu jinou úpravou. Obě jídla lze udělat v […]

skubanky s makem
Celebrity

Ornella Koktová dělala poprvé domácí škubánky. Povedly se, a tak se podělila o recept

Škubánky s mákem jsou staročeské sladké jídlo, které chutná nejen dětem. Jeho předností je snadná příprava a velice nízké náklady. Pokud si umíte vypěstovat brambory a mák, anebo máte v chlívku čuníka, který vás zásobí sádlem, je […]

bramborak
Pochutiny

Bramboráky mají nejen v Česku bohatou historii. Zkuste naše recepty pro inspiraci

Tento lidový pokrm, který byl oblíbený mezi slovanskými i germánskými národy a Maďary, je jedním z nejoblíbenějších jídel v Bělorusku a také Lucembursku. Připravuje se smažením z bramborového těsta a existuje celá řada vylepšených receptů. Cmunda, hňup, prskanec, […]

Při vaření k bramborám přidejte ocet. Už nikdy nebudou rozbředlé
Rady a tipy

Při vaření k bramborám přidejte ocet. Už nikdy nebudou rozbředlé

Není nic horšího, než když vám z bramborového salátu vznikne v ústech kašovitá hmota. Pokud s přípravou brambor bojujete, zkuste do hrnce s vodou přidat trochu octa. Typy brambor                                    Brambory jsou při vaření univerzální surovinou. Lze je […]