Pravý parmezán se vyrábí v Itálii. Připravte si vynikající zapečené brambory se sýrem
Mléčné výrobky

Pravý parmezán se vyrábí v Itálii. Připravte si vynikající zapečené brambory se sýrem

Parmezán je sýr pocházející z Itálie. Ten pravý se nazývá Parmigiano-Reggiano, samotný pojem parmezán se pak často používá především pro sýry, které ho napodobují, píše History of Cheese. Jaká je ale historie originálního mléčného výrobku? […]

Batáty: Sladké brambory plné vitamínů s nespočtem využití. Před vařením je neloupejte
Zdraví

Batáty: Sladké brambory plné vitamínů s nespočtem využití. Před vařením je neloupejte

Sladké brambory jsou především v posledních letech velmi rozšířené a stávají se součástí zdravé výživy. Co přesně našemu tělu ale vlastně přinášejí? A jakým způsobem je v kuchyni nejlépe zpracovat? Máme pro vás odpovědi. Brambory […]

Brambory k nám přinesli mniši. Dnes jde o jednu z nejpoužívanějších surovin v české kuchyni
Recepty

Brambory k nám přinesli mniši. Dnes jde o jednu z nejpoužívanějších surovin v české kuchyni

Brambory dnes do svého jídelníčku zařazujeme poměrně běžně. Jedná se o jednu z nejčastějších příloh, která se dá zpracovat na mnoho způsobů. A jsou také plné vitamínů. Jak se ale do Čech vlastně tato zelenina […]

Kosti svatých: Zapomenuté dušičkové pečivo si letos můžete připravit snadno i vy
Recepty

Kosti svatých: Zapomenuté dušičkové pečivo si letos můžete připravit snadno i vy

Dušičky jsou dnem v roce, kdy zavzpomínáme na své zesnulé blízké, zajdeme jim zapálit svíčku na hrob a uctíme jejich památku. Dříve se na 2. listopadu kromě toho také peklo tradiční pečivo zvané kosti svatých. […]

Svetové_jidlo
Zajímavosti

Nejkonzumovanější potraviny na světě: Vede rýže, oblíbená jsou i hotová jídla

Přemýšleli jste někdy při jídle, zda danou potravinu jí i na druhé straně zeměkoule a zda je tam také tak oblíbená? A znáte nejkonzumovanější potraviny na světě? Některé by vás napadly, jiné vás možná překvapí. […]

Lepenice: Další příklad kreativity našich předků je skvělou přílohou k masu
Recepty

Lepenice: Další příklad kreativity našich předků je skvělou přílohou k masu

Lepenice je důkazem toho, že i z nejobyčejnějších surovin lze vytvořit chutný pokrm, který potěší chuťové pohárky. Z pár ingrediencí připravíte skvělou přílohu k masu. Naši předci měli k dispozici mnohem menší výběr ingrediencí, než máme teď my. […]

Objevte jednoduchou, ale chutnou romskou kuchyni. Vyzkoušejte taštičky pišot
Recepty

Objevte jednoduchou, ale chutnou romskou kuchyni. Vyzkoušejte taštičky pišot

Romská kuchyně je fascinujícím spojením jednoduchosti a výrazných chutí. Romové si často museli vystačit s minimem ingrediencí, a přesto z nich dokázali vytvořit velmi chutné pokrmy. Nechte se také inspirovat. Romové, původně pocházející z Indie, se postupně […]