Harmonikové brambory: Skvělá příloha k masu i pochoutka na párty

Zdroj: Shutterstock

Harmonikové brambory mě naučily sociální sítě. Jde o trend, který se stal v posledních měsících velmi virálním, a musela jsem ho proto vyzkoušet i já. A pochopila jsem, proč je jídlo tolik oblíbené. Připravovala jsem ho od té doby mnohokrát.

Brambory se dají připravit na mnoho způsobů. Ty harmonikové ale v poslední době miluji ze všeho nejvíc. Jde o jídlo, které se dá použít jako příloha k masu, ale můžete ho také naservírovat jen tak na talíř při párty s kamarády. Garantuji vám, že hosté po nich sáhnou daleko raději než po obyčejných chipsech.

Obyčejné brambory, neobyčejný pokrm

Na přípravu harmonikových brambor potřebujete v podstatě pouze brambory, olej a koření podle svých preferencí. Pak už vám stačí jenom obyčejná špejle, ostrý nůž a hrnec s vodou.

Z brambor udělejte obdélníky, které krátce povaříte ve vodě. Stačí zhruba 10 minut. Potom je napíchněte na špejli a nakrojte ze všech stran tak, aby vznikl tvar harmoniky.

Následně potom brambory co nejvíce natáhněte do délky a dejte smažit do rozpáleného oleje. Mezitím si připravte koření, které budete používat na obalení.

Já obvykle smíchám červenou mletou papriku, sušený česnek a cibulový prášek. Použít ale můžete také italské bylinky, pokud upřednostňujete jednodušší chutě, stačí i obyčejná sůl.

Vylepšete jídlo domácím dipem

Jakmile jsou harmoniky usmažené, stačí je jen obalit v koření a servírovat. Dají se jíst teplé, ale i zastudena chutnají velmi dobře. Pokud chcete své hosty opravdu potěšit, připravte k pokrmu ještě domácí dip.

Já vždy smíchám najemno pokrájenou cibuli s bílým jogurtem, stroužkem česneku a hořčicí. Je ale na vás, jaké chutě máte rádi. Rozhodně by ale byla škoda k takto vynikajícímu jídlu podávat jen obyčejnou tatarku ze sklenice.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz