Zelenina a ovoce, které byste nikdy neměli loupat. I naše babičky v tom dělaly chybu
Ovoce

Zelenina a ovoce, které byste nikdy neměli loupat. I naše babičky v tom dělaly chybu

Ovoce a zelenina tvoří nedílnou složku našeho jídelníčku. U mnoha druhů bereme už tak nějak automaticky, že je před konzumací oloupeme. Sáhněte si do svědomí, jestli i vy některé plodiny neloupete jen proto, že to […]

Artyčok: Jak správně vybrat nezralé poupě bodláku a co si ohlídat při jeho přípravě
Rady a tipy

Artyčok: Jak správně vybrat nezralé poupě bodláku a co si ohlídat při jeho přípravě

Artyčok je bodlák rodu Cynara a nejběžnější je francouzský artyčok. Většinou se pěstuje v Kalifornii, Francii, Itálii a Španělsku a je to oblíbená zelenina v evropské kuchyni i v USA. Nejvíce využití mají artyčoková srdce. […]

Melounová dieta: Sladký a lákavý úbytek váhy. Má jasná pravidla, ale nehodí se pro každého
Hubnutí

Melounová dieta: Sladký a lákavý úbytek váhy. Má jasná pravidla, ale nehodí se pro každého

Už se to konečně blíží: melounová sezona, které se možná ani vy nemůžete dočkat. Období, kdy cena za kilo melounu klesne třeba k sedmi korunám, a my si budeme moci tohle šťavnaté sladké ovoce (ve […]

Z omylu botanika s názvem vlčí broskev se vyklubalo rajče. Takto se všudypřítomná zelenina dostala na náš stůl
Zajímavosti

Z omylu botanika s názvem vlčí broskev se vyklubalo rajče. Takto se všudypřítomná zelenina dostala na náš stůl

Je těžké uvěřit, že tak hojně využívaný zdroj potravy, jako jsou rajčata, byl kdysi považován za smrtelně jedovatý. Dnes je máme k dispozici po celý rok v čerstvé a konzervované formě a o využití této […]