Jíme ho k hranolkům, párkům i na langoších. Pro naše zdraví ale kupovaný kečup není vůbec vhodný
Zajímavosti

Jíme ho k hranolkům, párkům i na langoších. Pro naše zdraví ale kupovaný kečup není vůbec vhodný

Někdo sice nedá dopustit na hořčici, ale většina Čechů dá při grilovačce před různými ochucenými omáčkami přednost klasickému kečupu. A hodí se nejen jako dochucení masa z ohně, ale i k mnoha dalším jídlům. Je […]

Jarní cibulka: Co s ní, aby vydržela dlouho čerstvá a chutná?
Rady a tipy

Jarní cibulka: Co s ní, aby vydržela dlouho čerstvá a chutná?

Jarní cibulka je skvělou náhradou cibule, ať už bílé, nebo červené. Samozřejmě pod maso se hodí nakrájet cibuli velkou, ale jarní cibulka se zelenými listy, které se dají také konzumovat, je ideální třeba na brambory, […]

Artyčok: Opomíjená zelenina, která je chutná a může vám prospět
Zelenina

Artyčok: Opomíjená zelenina, která je chutná a může vám prospět

Artyčok je zelenina, která je pěstována pro své řapíky. Využít lze ovšem i listy či kořen. Všechny tyto části totiž mohou příznivě účinkovat na naše zdraví. Původ artyčoku Artyčok kardový původně pochází z oblasti Středomoří. Jeho […]

Ačokča: Paprikookurka, která proniká i do české kuchyně
Zelenina

Ačokča: Paprikookurka, která proniká i do české kuchyně

Ačokča patří mezi zeleninu, která sice v ČR prozatím není příliš známá, ale začíná se to pomalu měnit. Jedná se totiž o zajímavou kuchyňskou ingredienci. Původ a rozšíření ačokči Ačokča je zelenina, která v České republice určitě […]

Hořká okurka pomáhá s hubnutím i cukrovkou
Zelenina

Hořká okurka pomáhá s hubnutím i cukrovkou

Hořká okurka je plod rostliny, která se nazývá momordika hořká. Ačkoli vás chuťově možná neuchvátí, nezpochybnitelný je její kladný vliv na zdravotní neduhy. Rozšíření momordiky hořké Momordika hořká (Momordica charantia) je tropická rostlina z čeledi tykvovitých. […]

Jedlý ibišek: exotická zelenina, která pomáhá s trávením
Zelenina

Jedlý ibišek: exotická zelenina, která pomáhá s trávením

Jedlý ibišek neboli okra u nás patří mezi méně známé druhy zeleniny, přesto se jedná o chutnou kuchyňskou ingredienci. Navíc nám dokáže pomoci s některými zdravotními neduhy. Původ jedlého ibišku Ibišek jedlý se dnes vlastně nazývá […]

V hlavní roli chřest: Víme, jak ho správně připravit
Bylinky a rostlinky

V hlavní roli chřest: Víme, jak ho správně připravit

Chřest je rostlina, která možná na první pohled příliš lákavě vypadat nemusí, obsahuje ale celou řadu vitamínů a důvodů k tomu zařadit ji na jídelníček je celá řada. Málokdo si ale ví s jeho přípravou […]