Jaké potraviny nikdy nedávat do lednice. Pozor dejte hlavně na zeleninu

Zdroj: Shutterstock

Mnohdy v lednici skladujeme i takové potraviny, které tam nemají co dělat. V dobré víře mnoho surovin naskládáme do lednice, protože jsme přesvědčeni, že pobyt v chladném prostředí prodlouží jejich trvanlivost.

Jsou ale potraviny, které do lednice nepatří – i když je tam většina z nás mylně schovává. Podívejte se, co nepatří do lednice a zpytujte svědomí, jestli jste tam tyhle suroviny skladovali i vy.

Rajčata

Dáváte rajčata do lednice? Je jedno, jestli jde o rajčata cherry, soudková nebo třeba keříková. Rajčata v lednici nemají co pohledávat.

Pobyt v chladném prostředí narušuje proces zrání, což mimo jiné znamená, že rajčata chutnají jinak – bývají moučná.

Čokoláda

Uložit rozjedenou čokoládu do lednice? Pro většinu lidí samozřejmost, kterou provedou, aniž by se nad ní pozastavili.

I když tabulku čokolády nesníte na posezení, neskladujte ji v lednici v domnění, že je to tak správně. Cukr obsažený v čokoládě může na povrchu této dobroty vytvořit nepěkný našedlý povlak.

Papriky

Další druh zeleniny, který mnoho lidí hned po nákupu uloží do lednice, protože jsou přesvědčeni, že je to tak správně.

Jenže není. Věřte tomu nebo ne, ale ani papriky (ať už to budou červené, bílé nebo žluté), do lednice nepatří, protože pak ztrácí svoji křupavost.

Okurka

A teď ruku na srdce: máte v lednici salátovou okurku? Pokud přiznáváte, že ano, pak si nemyslete, že tuhle chybu děláte jako jediní. Ba spíše naopak.

Vložením okurky do lednice riskujete, že tahle oblíbená zelenina o to dříve ztratí svoji křupavost. Měli byste vědět, že okurka v lednici měkne, proto ji tam nedávejte.

Bobulovité ovoce

Máte rádi bobulovité ovoce? Kdo by neměl. Pokud si jej z obchodu nebo třeba domácí ze zahrádky přinesete domů, určitě jej neukládejte do lednice.

Ovoci prospěje, když ho budete skladovat při pokojové teplotě. Vyberte nějaké stinnější místo, určitě ovoce nenechávejte na přímém slunci.

Chleba

I když by vás možná nenapadlo skladovat chleba v lednici, věřte tomu, že se mezi námi najdou tací, kteří to tak dělají.

Ani chleba ale do lednice nepatří a to z toho důvodu, že v ní velmi rychle vyschne. Chleba bychom měli skladovat zabalený v utěrce, případně v chlebníku.

Zdroj: magazin.recepty.cz, novinky.cz, ireceptar.cz, kupi.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz