Upečte si tradiční velšské koláče, které přinášely radost i drsným horníkům
Recepty

Upečte si tradiční velšské koláče, které přinášely radost i drsným horníkům

Ve Walesu najdeme malebnou krajinu, nejdelší název vesnice v Evropě a také velšské koláče. Chuť rybízu obohacená o nádech muškátového květu a těsto rozplývající se na jazyku obměkčily i srdce drsných horníků. Velšské koláče pocházejí z […]

Cumberlandská omáčka: Výborně doplňuje maso i uzeniny. Zkuste ji také
Recepty

Cumberlandská omáčka: Výborně doplňuje maso i uzeniny. Zkuste ji také

Cumberlandská omáčka se zrodila ve Velké Británii na konci 19. století a svou sladkokyselou chutí výborně doplňuje slané pokrmy. Pokud máte rádi červený rybíz (případně brusinky nebo angrešt) a víno, určitě ji vyzkoušejte. Cumberlandská omáčka […]

Koktejl Bloody Mary: Jeho původ je stejně zajímavý a rozmanitý jako jeho ingredience
Nápoje a alkohol

Koktejl Bloody Mary: Jeho původ je stejně zajímavý a rozmanitý jako jeho ingredience

Vodka a rajčatová šťáva. To jsou základní ingredience, z nichž se skládá oblíbený koktejl Bloody Mary. Stejně tak důležité je ale koření a další dochucovadla, která dodají koktejlu tu pravou pikantnost. A možná pomohou i […]

Susena_rajcata
Zdraví

Dehydratace potravin: Proces, který šetří vaši peněženku a má mnoho zdravotních výhod

Pociťujete při pohledu na regály se sušenými potravinami nedůvěru? Tak si přečtěte následujcí článek. Dehydratace potravin vám totiž může ušetřit peníze a snížit množství odpadu Dle serveru Popular Science téměř 32 % nakoupených potravin v […]

Jeho kouzlo objevili poprvé na Jindřichohradecku. Připravte si i vy neodolatelný žahour
Recepty

Jeho kouzlo objevili poprvé na Jindřichohradecku. Připravte si i vy neodolatelný žahour

Červenec a srpen jsou časem borůvek. Pokud jste také vyrazili na sběr, či se teprve chystáte, určitě si část těchto lesních plodů vyhraďte na žahour, který dodá šmrnc tvarohovým knedlíčkům i palačinkám. Základem žahouru jsou […]

Polévka tří sester: Stojí za ní legenda, která odkazuje na moudrost starých indiánů. Přinášíme recept
Luštěniny

Polévka tří sester: Stojí za ní legenda, která odkazuje na moudrost starých indiánů. Přinášíme recept

Následující příběh a polévka odkazují na moudrost starých indiánů a jejich tradice. Kukuřice, fazole a dýně byly po staletí základem jídelníčku mnoha indiánských kmenů a legenda O třech sestrách alegoricky přibližuje způsob jejich výsadby. Následující […]

Zuppa_Toscana
Recepty

Zuppa toscana vás zasytí i zahřeje. Inspirujte se a připravte si tuto krémovou italskou specialitu

Velmi populární polévka zuppa toscana je italský pokrm uvařený z klobásy, brambor, kapusty, slaniny a smetany. A dle těch, kteří ji ochutnali, byste ji mohli jíst každý den. Jak název napovídá, je tato polévka inspirována […]

Barvy a čerstvost v jednom. Vyzkoušejte crudités: francouzský předkrm plný zeleniny
Recepty

Barvy a čerstvost v jednom. Vyzkoušejte crudités: francouzský předkrm plný zeleniny

Čekáte hosty a hledáte na přípravu jednoduchý a přitom zdravý předkrm? Nebo máte chuť na lehkou a rychlou večeři? Zkuste místo klasické obložené mísy crudités – francouzský předkrm plný zeleniny. Jednoduché a elegantní crudités je […]