Václav Kopta vaří rád, ale za masem musí do restaurace

Vaclav_Kopta
Zdroj: Profimedia

Herec a moderátor Václav Kopta má jídlo rád a rád o něm i mluví. Říká o něm, že je to jeho celoživotní refrén. Moderátor pořadu Peče celá země prý peče skvělou bábovku a na maso musí s manželkou chodit do restaurace.

Diváci si jej mohou pamatovat například z pořadu Peče celá země. Sám ale uvedl, že k pečení nemá úplně sklony a v rámci pořadu společně s Terezou Bebarovou jen posouvali děj.

Rolls Royce bábovka

„Nejsem a nebudu určitě tvůrcem nějakých štrúdlů, koláčů nebo buchet. To přenechávám manželce, která je výrazně zdatnější ozdobou naší kuchyně,“ prozradil pro server Kafe, jak je na tom on sám s pečením.

Přece jen ale nakonec přiznal, že je pokrm, ve kterém vyniká, a to bábovka. Dvakrát do roka prý z různých receptů vytvoří svou vlastní, kterou na závěr polije čokoládovou polevou.

„A ne nějakou blemcavou, ale kvalitní, což z mé bábovky udělá takový Rolls Royce mezi cukrářskými výrobky,“ dodal s pýchou.

Sladké se mu ale v pořadu vymstilo a ochutnávání výrobků si vybralo svou daň. Herec tak musel začít brát léky na snížení cukru v krvi.

Kuchař je prý dobrý

S vařením pak pomáhal například i zpěvačce Lucii Bílé, která se zúčastnila pořadu Česko vaří s Pohlreichem.

Zpěvačka vařit neumí, a tak byla vděčná, že jí na pomoc přišel její vrchní textař. Ten v rozhovoru před natáčením uvedl, že vlastně ani neví, jak Lucie vaří, ale vzhledem k jejímu vytížení neočekával zázraky.

On však v rozhovoru přiznal, že vaří rád. Nebo o jídle alespoň mluví nebo na něj myslí, takže se dá říct, že jídlo je jeho celoživotní refrén.

O svém vaření se rozpovídal i pro server Sněženky a machři. Přiznal, že když začínal jeho vztah s manželkou, vařit neuměli ani jeden.

„Když jsme s manželkou začínali, tak jsme neuměli pořádně ani vajíčka natvrdo, zato dnes jsme skoro fanatičtí příznivci veškeré gastronomie,“ uvedl.

Nejvíce se u nich v domácnosti vaří těstoviny na různé způsoby. Kdyby však měl označit své nejoblíbenější jídlo, byly by to ruské pelmeně.

A pak také miluje všechny druhy masa, což mu ale ztížily dcery. „Naše dcery totiž přestaly jíst maso, a tak se postupně začalo od Koptů z domácnosti vytrácet,“ posteskl si.

Za masem do restaurace

Když si tedy chtějí s manželkou dopřát dobré a hlavně masité jídlo, navštíví restauraci. Sám ale říká, že není na degustační menu.

„Nemusím ty restaurace, kde dostanete 16 miniaturních chodů, stále si říkáte: proč mi pořád nosí tolik předkrmů, a pak žádné hlavní jídlo ani nepřijde,“ uvedl pro server Top recepty s tím, že si rád zajde ke kamarádovi Honzovi Punčochářovi do restaurace U Matěje.

Upřednostňuje zejména „českou, italskou či francouzskou gastronomii, kde se člověk nají normálních porcí z normálního talíře“.

Aktuálně mu velmi vyhovuje koncept Lokálu, kde si přijdou s manželkou jako za mlada, ale zároveň si pochutnají na špičkově čepovaném pivu a skvělé kuchyni.

Zdroje: Kafe, Blesk, Prima ženy, Sněženky a machři, Top recepty

Autor: Soňa Jiroutová

Přidat na Seznam.cz