Tipy na veselé a zdravé svačinky: Zapojte děti do jejich přípravy a užijte si společné chvíle
Recepty

Tipy na veselé a zdravé svačinky: Zapojte děti do jejich přípravy a užijte si společné chvíle

Příprava svačin do školy může být nutné zlo, ale také ji můžete proměnit v krásné chvíle strávené s vašimi dětmi. Pro inspiraci vám přinášíme několik tipů na veselé a zdravé svačinky. Předškolní a školní věk je skvělým […]

Pizza
Rady a tipy

Udělejte si výbornou domácí pizzu bez častých chyb. Na mouce i teplotě záleží

Jedním z mála jídel, která jsou oblíbená po celém světě a kterým uděláte radost sobě i dětem, je bezesporu pizza. Když však nechcete utrácet velké sumy za restaurace a zároveň nemáte rádi kupované polotovary, tak […]

Co by to bylo za podzim bez pořádné dýně? Je plná živin a nabízí bezpočet úprav
Recepty

Co by to bylo za podzim bez pořádné dýně? Je plná živin a nabízí bezpočet úprav

Dýně, oblíbená ingredience v podzimní kuchyni, má více kouzla, než byste si možná mysleli. Oblibu získala nejen díky své sladké chuti, ale také pozitivnímu vlivu na naše zdraví.   Dýně je druh zimní tykve, který […]

Málo známá aztécká polévka spojuje to nejlepší z mexické a španělské kuchyně
Recepty

Málo známá aztécká polévka spojuje to nejlepší z mexické a španělské kuchyně

Pikantní aztécká polévka spojuje španělskou a mexickou kulturu. I když patří mezi méně známé mexické pokrmy než například tacos a burritos, rozhodně vás zahřeje u srdce. Aztécká polévka vznikla podle webu My Guide – Mexico […]

Postní topinky Magdaleny Dobromily Rettigové v moderním hávu: Dietnější a levnější
Recepty

Postní topinky Magdaleny Dobromily Rettigové v moderním hávu: Dietnější a levnější

Dílo a odkaz Magdaleny Dobromily Rettigové zůstávají dodnes v mnoha směrech nepřekonané. Z její Domácí kuchařky, která se zrodila před téměř 200 lety, pochází i dnešní recept – postní topinky. Magdalena Dobromila Rettigová se narodila v roce […]

Steak plačícího tygra: Zkuste tradiční thajský pokrm s netradičním jménem
Recepty

Steak plačícího tygra: Zkuste tradiční thajský pokrm s netradičním jménem

Šťavnatý marinovaný steak spolu s pikantní thajskou omáčkou Nam Jim Jaew tvoří pokrm se zvláštním názvem „steak plačícího tygra“. Zjistěte, odkud se toto jméno vzalo, a připravte si pokrm doma. Steak plačícího tygra obsahuje marinovaný […]

Garum: Rybí omáčka, kterou milovali v antickém Římě. Překonáte silný zápach a připravíte si ji také?
Recepty

Garum: Rybí omáčka, kterou milovali v antickém Římě. Překonáte silný zápach a připravíte si ji také?

Podobně jako dnes kečup nebo majonéza bylo ve starověkém Římě všudypřítomné fermentované rybí dochucovadlo garum. Přestože jeho výrobu provází silný zápach, zachovalo si oblibu do současnosti. Garum zmiňuje i Plinius starší. Popsal jej jako „vybraný […]