Potraviny budoucnosti: Stop globálnímu oteplování pomocí pojídání hmyzu a kultivace mléka
Zajímavosti

Potraviny budoucnosti: Stop globálnímu oteplování pomocí pojídání hmyzu a kultivace mléka

Výměna živočišných produktů za potraviny budoucnosti, jako je hmyzí protein nebo kultivované mléko, by mohla snížit rychlost globálního oteplování, spotřebu vody nebo rozlohu zemědělské půdy. Výzva pro vědce Vědci použili počítačové simulace k nalezení optimální […]

Chov zvířat poptávku po bílkovinách již zdaleka nepokryje. Zachránit nás může hmyz nebo maso z laboratoře
Maso

Chov zvířat poptávku po bílkovinách již zdaleka nepokryje. Zachránit nás může hmyz nebo maso z laboratoře

S rostoucí poptávkou po alternativních zdrojích bílkovin producenti stále častěji hledají možnosti, které jsou zdravé, udržitelné a etické. Roli však nehrají jen rostoucí nároky konzumentů, ale také finance a nedostačující zemědělská produkce. Měnící se preference […]

Hebo Matsuri: Svátek s dlouholetou tradicí. Japonci při něm konzumují larvy vos
Zajímavosti

Hebo Matsuri: Svátek s dlouholetou tradicí. Japonci při něm konzumují larvy vos

Každý listopad vzbudí v japonské vesnici pořádný rozruch pokrmy na bázi vos. Hachinoko jsou vosí larvy, které si dopřával i zesnulý císař Hirohito. Nejraději si na nich pochutnával ve smažené úpravě s vařenou rýží, cukrem […]

Cibule nejen na vaření: Pomůže s třískou a odradí mravence. Můžete ji využít v domácnosti netradičním způsobem
Domácnost

Cibule nejen na vaření: Pomůže s třískou a odradí mravence. Můžete ji využít v domácnosti netradičním způsobem

Na první pohled obyčejná cibule ani zdaleka není tak obyčejná, jak ji mnoho lidí vnímá. Pro nás je to základ kuchyně. Nedílná součást mnoha receptů a zároveň zelenina, která je laciná a dostupná po celý […]