Skořicoví šneci: Vynikající dezert ke kávě i pro děti do školy

Zdroj: Shutterstock

Skořicoví šneci jsou jednoduchý a rychlý dezert, kterým se nedá nic zkazit. Můžete ho podávat po obědě ke kávě, připravit dětem na svačinu do školy, nebo přinést na kamarádovu párty. U nás doma je milujeme a já osobně je peču poměrně často.

Vůni skořice si lidé obvykle spojují až s Vánoci. U nás je ale cítit už od podzimu. Za okny může být pošmourno, pokud ale doma voní skořicoví šneci a čerstvý jablečný čaj, žádné podzimní deprese nehrozí.

Snadná pochoutka

Někteří moji známí dělají skořicové šneky z listového těsta. Já si nicméně dělám těsto doma sama a díky tomu je jídlo mnohem chutnější. A zase tolik práce navíc mi to nezabere.

Na těsto budete potřebovat 240 mililitrů vlažného mléka, 70 gramů rozpuštěného másla, 70 gramů cukru, balíček sušeného droždí, 560 gramů mouky, špetku soli, vejce a trochu skořice.

V míse nejprve z mléka, cukru a droždí nechte vzejít kvásek. Do toho potom přimíchejte ostatní ingredience a těsto nechte kynout minimálně hodinu na teplejším místě. Pak je připravené k tomu, aby se s ním dále manipulovalo.

Naplnit skořicí a do trouby s nimi

Těsto vyválejte na placku. Smíchejte si v misce 120 gramů třtinového cukru, 100 gramů rozpuštěného másla a 10 gramů skořice a směsí těsto potřete. Potom ho srolujte a nakrájejte na jednotlivé šneky.

Ti se pečou v troubě předehřáté na 190 °C zhruba 15 až 17 minut. Potom je už jen stačí pocukrovat a podávat. Pochutnají si na nich úplně všichni.

Já je miluji po obědě ke kávě, pokud nějaké zbydou, jsou vynikající i studené například na snídani s kakaem. A pro děti je to ideální svačinka do školy.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz