Test pudinků se šlehačkou: Výsledky nepřekvapily, není nad ten domácí

Pudink_se_slehackou
Zdroj: MSPhotographic / Shutterstock.com

Velmi oblíbená a rychlá svačinka ve formě pudinku se šlehačkou, který jen vytáhnete z lednice a nemusíte nic vařit? To je pudink v kelímku, který můžete koupit pod mnoha značkami. Jak však dopadly jednotlivé značky v testech? A není lepší si udělat domácí?

Server Testy potravin vzal 8 nejznámějších pudinků a podrobil je drobnohledu. Jak jednotlivé značky dopadly?

Vítězné trio

U pudinků se řešilo, jak chutnají a jaké mají složení, které bylo podrobeno laboratorním testům.

Nejlépe si vedl Ehrmann Grand Dessert Choc Noir, který získal známku 4,5 z 5. Dle hodnotitelů měl co se týče chuti nejblíže k domácímu pudinku. Ve složení se odhalilo, že bylo použito odstředěné mléko, ale množství tuku je i tak velké kvůli kakaovému máslu.

Negativy tohoto pudinku jsou šlehačka, která má prý do ideálu daleko, a vysoká pořizovací cena.

Druhou příčku obsadil pudink z Lidlu se značkou Pilos, u kterého však hodnotitelé neuvádí žádné bližší informace.

Třetí pak skončil pudink prodávaný pod značkou řetězce Billa, tj. Clever. Opět bylo použito odstředěné mléko a navíc byl snížen obsah použitého kakaa, které bylo nahrazeno kakaovou sušinou.

Propadáci testu

Naopak velkým zklamání byly pudinky značky Olma a K-Classic, což je značka řetězce Kaufland. Oba zmíněné obdržely hodnocení 3,5 z 5.

U Olmy hodnotitelé pochválili rozepsané složení zvlášť pro pudink a zvlášť pro šlehačku. Zbytek hodnocení byl však průměrný, což by u této značky čekal málokdo.

K-Classic dostal pochvalu za nejvyšší index mléka, ale jeho tekutá konzistence mu vysloužila průměrné hodnocení.

A největším propadákem s 2,5 hvězdičkami z 5 byl Tesco Cocoa Pudding. Hodnotitelé zejména zkritizovali použití palmového a kokosového tuku.

Také index mléka a šlehačky měl ze všech testovaných pudinků nejnižší, stejně tak obsah bílkovin. A i u něj hodnotitelé zkritizovali vodovou konzistenci.

Domácí pudink

Není prostě nad domácí pudink. Sice je to více práce, ale ta chuť a složení za to stojí.

Připravte si 1 sáček vanilkového pudinku, 1 sáček vanilkového cukru, 0,5 l mléka, 1 šlehačku na šlehání a 1 nebo 2 lžíce moučkového cukru.

Dle návodu na balení pudinku uvařte pudink a na konci přidejte vanilkový cukr. Poté dejte pudink chladit a ozdobte vyšlehanou smetanou s moučkovým cukrem.

Ano, je to více práce a nevydrží tak dlouho jako kupovaný. Ale to vás nemusí vůbec trápit, protože bude snězený dříve, než by mohl podlehnout zkáze.

Zdroje: Testy potravin, Sladký život

Autor: Soňa Jiroutová

Přidat na Seznam.cz