Národní sýr Kypru
Mléčné výrobky

Halloumi: národní sýr Kypru

Halloumi je polotvrdý sýr, jenž se vyrábí z kozího a ovčího (někdy i s příměsí kravského) mléka a jeho charakteristickou chuť dotváří máta. Tento původně kyperský pokrm se aktuálně začíná stále více konzumovat i u […]

Tvrdý sýr pro skutečné gurmány
Mléčné výrobky

Parmezán: tvrdý sýr pro skutečné gurmány

Parmezán je extra tvrdý sýr z Itálie, který patří k nejznámějším na světě. Milovníci sýrů a gurmáni všeobecně na něj totiž nedají dopustit. Rozhodně si tedy zaslouží naši pozornost. Historie parmazánu se začala psát v […]

Sýr ementál ze Švýcarska
Mléčné výrobky

Sýr ementál: děrovaná pochoutka ze švýcarských Alp

Ementál je slavný děrovaný sýr, který je vyráběn ve tvaru velká kola. Jedná se o tradiční pochoutku ze Švýcarska, které se dočkala celosvětové obliby nejen mezi milovníky dobrého sýra. Ementál se zrodil ve Švýcarsku Sýry […]