Jimeto.cz
  • Domů
  • Bylinky, rostlinky
  • Maso
  • Mořské plody
  • Mléčné výrobky
  • Ovoce
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Pečivo, těstoviny
  • Pochutiny
  • Koření
  • Obiloviny
  • Luštěniny
  • Semena, ořechy
  • Světové pokrmy
    • Světové kuchyně
  • Evropa
  • Asie
  • Jižní Amerika
  • Střední Amerika
  • Severní Amerika
  • Afrika
  • Austrálie
  • Česko
  • Itálie
  • Francie
HomeZápadní Evropa

Západní Evropa

Ragú: pokrm, který jste v pravé podobě možná nikdy neochutnali
Světové pokrmy

Ragú: pokrm, který jste v pravé podobě možná nikdy neochutnali

12. 1. 2021 Petr Jiránek 0

Ragú je pokrmem, který je často zaměňován s jinými jídly. Mnozí lidé ho tak nikdy v pravé podobě neochutnali, ač jsou přesvědčeni o opaku. Jaký je původ pokrmu? Ragú je pokrmem, který mnozí lidé spojují s Itálií. V širším […]

Francouzské madlenky budou skvělé jako vánoční pečivo
Pečivo a těstoviny

Francouzské madlenky budou skvělé jako vánoční pečivo

8. 12. 2020 Petr Jiránek 0

Francouzské madlenky jsou pečivem, které je na západě Evropy velmi populární. Hodí se také jako vánoční dobrota, jíž si ostatně letos můžete snadno připravit. Původ madlenek Madlenky jsou tradiční vánoční cukrovinkou, jejíž původ lze zřejmě […]

Majonéza: do bramborového salátu lze použít zdravější varianty
Koření a dochucovadla

Majonéza: do bramborového salátu lze použít zdravější varianty

17. 11. 2020 Petr Jiránek 0

Majonéza je nedílnou součástí české kuchyně, přičemž se používá i při přípravě „vánočního“ bramborového salátu. Lze přitom použít i zdravější varianty. Původ majonézy Majonéza vznikla podle všeho už v 18. století a zasloužili se o ni […]

Bešamelová omáčka: základ pro mnohé pokrmy, který si lze připravit zdravěji
Světové pokrmy

Bešamelová omáčka: základ pro mnohé pokrmy, který si lze připravit zdravěji

27. 10. 2020 Petr Jiránek 0

Bešamelová omáčka neboli bešamel je velmi jednoduchá a může tvořit základ mnoha dalších pokrmů. Navíc si ji lze připravit zdravěji. Původ bešamelové omáčky Ačkoli je bešamelová omáčka tradičním pokrmem francouzské kuchyně, její původ musíme zřejmě […]

Domácí vaječný koňak si lze na Vánoce připravit bez alkoholu i mléka
Nápoje a alkohol

Domácí vaječný koňak si lze na Vánoce připravit bez alkoholu i mléka

26. 10. 2020 Petr Jiránek 0

Vaječný koňak je sladký alkoholický nápoj, který nedílně patří k Vánocům, jež se pomalu blíží. Letos si jej ale můžete připravit i bez alkoholu, nebo bez mléka. Původ vaječného koňaku Původ vaječného koňaku je nutné hledat […]

Andouillette: smradlavá klobása, z níž se zvedne žaludek i milovníkům uzenin
Maso

Andouillette: smradlavá klobása, z níž se zvedne žaludek i milovníkům uzenin

15. 10. 2020 Petr Jiránek 0

Andouillette patří mezi pokrmy, o nichž mnoho Čechů nikdy neslyšelo. Jedná se o specifickou uzeninu, která mnohé gurmány spíše odradí, než že by je lákala. Původ andouillette Jedná se o specifický pokrm, jehož původ musíme […]

Orange muffins and raisins close-up. horizontal top view
Pochutiny

Muffiny: tradiční pečivo, které si lze připravit netradičně (a zdravě)

15. 9. 2020 Petr Jiránek 0

Muffiny patří mezi tradiční pečivo v anglicky mluvících zemích. Dnes se ale dělají po celém světě, přičemž si můžete připravit i zdravější varianty. Původ muffinů Historie muffinů se začala psát v 18. století, a to ve Velké […]

Common barbel, Barbus barbus, is a species of freshwater fish
Ryby a mořské plody

Parma obecná: ryba s chutným masem, které ale může být nebezpečné

24. 8. 2020 Petr Jiránek 0

Parma obecná je ryba, které se běžně vyskytuje i v českých řekách. Ačkoli je její maso poměrně chutné, jeho konzumace má určitá úskalí. Rozšíření parmy obecné Parma je ryba z čeledi kaprovitých, která může dorůstat do délky […]

Raspberry jam
Světové pokrmy

Marmeláda musí obsahovat citrusy, jinak nejde o marmeládu

11. 8. 2020 Petr Jiránek 0

K letním měsícům nedílně patří úroda ovocných plodů. Ty lze využít všelijak, přičemž jednu z možností představuje marmeláda. Co za ní lze ale vlastně označit? Původ marmelády Marmelády se připravovaly už ve starověkém Římě, a to z kdoulí, […]

cauliflower soup
Světové pokrmy

Květáková polévka: připravit si lze i luxusní variantu

9. 6. 2020 Petr Jiránek 0

Květáková polévka je levným a rychlým pokrmem, který asi gurmány příliš lákat nebude. Jenže připravit si ji lze v mnoha variantách, jež mohou být nezvyklé. Kde se vzal květák? Květák je košťálová zelenina, která se v české […]

Navigace pro příspěvky

1 2 … 4 »

Sledujte nás i nadále:

  • Facebook
  • Instagram

Nejnovější články:

  • Kačenka česká: královna jarní kuchyně, na kterou lze vyrazit i v současné situaci
    Kačenka česká: královna jarní kuchyně, na kterou lze vyrazit i v současné situaci
    3. 3. 2021 0
  • Čočková polévka: tradiční pokrm, jejž si lze připravit se sýrem, chilli nebo ředkvičkami
    Čočková polévka: tradiční pokrm, jejž si lze připravit se sýrem, chilli nebo ředkvičkami
    2. 3. 2021 0
  • Meloun cantaloupe: velmi zdravé osvěžení pro jarní a letní měsíce
    Meloun cantaloupe: velmi zdravé osvěžení pro jarní a letní měsíce
    1. 3. 2021 0
  • Britská kuchyně je stále považována za velmi nezdravou. Možná neoprávněně
    Britská kuchyně je stále považována za velmi nezdravou. Možná neoprávněně
    25. 2. 2021 0
  • Pečený čaj: zdravý ovocný nápoj, který zahřeje děti i dospělé
    Pečený čaj: zdravý ovocný nápoj, který zahřeje děti i dospělé
    24. 2. 2021 0
  • Chlupaté knedlíky: tradiční příloha, jíž si lze připravit netradičně. Třeba s cuketou
    Chlupaté knedlíky: tradiční příloha, jíž si lze připravit netradičně. Třeba s cuketou
    23. 2. 2021 0
  • Datlový sirup: zdravé sladidlo, které si zamilují i děti
    Datlový sirup: zdravé sladidlo, které si zamilují i děti
    22. 2. 2021 0
  • Vanad: neznámý stopový prvek, který je ale důležitý pro zdraví dětí i dospělých
    Vanad: neznámý stopový prvek, který je ale důležitý pro zdraví dětí i dospělých
    18. 2. 2021 0
  • Černý kořen: zdravá zelenina, která prý navíc může zabíjet hady
    Černý kořen: zdravá zelenina, která prý navíc může zabíjet hady
    17. 2. 2021 0
  • Žemlovka: sladký nákyp, který si nemusíte připravit pouze s jablky
    Žemlovka: sladký nákyp, který si nemusíte připravit pouze s jablky
    16. 2. 2021 0


O nás

Náš web Jimeto.cz vám denně přináší informace z úžasného světa jídel a nápojů.
Nejnovější články
  • Kačenka česká: královna jarní kuchyně, na kterou lze vyrazit i v současné situaci
  • Čočková polévka: tradiční pokrm, jejž si lze připravit se sýrem, chilli nebo ředkvičkami
  • Meloun cantaloupe: velmi zdravé osvěžení pro jarní a letní měsíce
  • Britská kuchyně je stále považována za velmi nezdravou. Možná neoprávněně
  • Pečený čaj: zdravý ovocný nápoj, který zahřeje děti i dospělé
Důležité informace
  • Informace o webu
  • Reklama na webu
  • Zásady ochrany osobních údajů
Vyhledávání:
  • Informace o webu / Kontakty
  • Zásady ochrany osobních údajů
  • Reklama na webu

Copyright © 2021 | Jimeto.cz