Roquefort: kvalitní plísňový sýr, který je u nás často zaměňován za Nivu
Mléčné výrobky

Roquefort: kvalitní plísňový sýr, který je u nás často zaměňován za Nivu

Roquefort je polotvrdý plísňový sýr z Francie, který je vyráběn z ovčího mléka a disponuje specifickou chutí.  V menším množství navíc může být zdravý, ačkoli při jeho konzumaci existují i určitá rizika. Původ sýry roquefort […]

Schwarzwaldský dort: sladká pochoutka, která nedávno oslavila 100 let své existence
Pochutiny

Schwarzwaldský dort: sladká pochoutka, která nedávno oslavila 100 let své existence

Schwarzwaldský dort patří mezi pochutiny, které mají svou původní domovinu v Německu. Věděli jste ovšem, že nepochází z oblasti Schwarzwaldu (Černého lesa)? Níže se navíc dočtete i další zajímavosti. Historie schwarzwaldského dortu Mohlo by se […]

Dokonale vyzrálé hovězí maso plemene Angus
Maso

Angus: plemeno krav s chutným a šťavnatým masem

Angus je plemeno krav, které se již téměř 30 let chová také v České republice. Proto můžete ochutnat maso, které disponuje specifickou chutí a navíc může být i součástí zdravé výživy. Původ anguského skotu Původu plemene […]