Svařené víno znali už ve starověkém Řecku, vánočním nápojem se stalo až později. Vyzkoušejte variantu s brandy i bílým vínem
Zajímavosti

Svařené víno znali už ve starověkém Řecku, vánočním nápojem se stalo až později. Vyzkoušejte variantu s brandy i bílým vínem

Když s podzimem začíná klesat teplota k nule, je ideální čas zahnat chlad velkým hrnkem svařeného vína a naplnit tak svůj domov uklidňující vůní červeného vína, citrusů a koření. Už jen zmínka o svařeném víně vyvolává v mnohých […]

Podmáslí snižuje krevní tlak i cholesterol. Udělejte si z něj skvělý dresink
Mléčné výrobky

Podmáslí snižuje krevní tlak i cholesterol. Udělejte si z něj skvělý dresink

Podmáslí vzniká jako druhotný produkt při stloukání másla nebo smícháním mléka s bakteriemi produkujícími kyselinu mléčnou. Využití nachází v mnoha receptech a někdo ho pije i samotné. Jaké jsou jeho účinky na lidský organismus? Mezi […]

prazska_sunka
Maso

Pražská šunka je delikatesou už po staletí. Poradíme, jak ji správně připravit

Pražská šunka patří mezi potraviny, kterými se česká gastronomie může pyšnit a kterou nepohrdne kdejaký šéfkuchař s vytříbenými chuťovými buňkami. A ačkoliv šunka jako taková existovala už dávno předtím, než se Češi rozhodli dovést její […]

Retro bratislavská plec: Připravte si československou klasiku podle tehdejších norem
Maso

Retro bratislavská plec: Připravte si československou klasiku podle tehdejších norem

Bratislavská vepřová plec patří mezi tradiční československé pokrmy, a na její přípravu dokonce existovala norma. Recept není nikterak složitý, a tak si bratislavské plecko můžete připravit doma a třeba i zavzpomínat na své mládí. Československá […]

tiramisu
Recepty

Připravte si tradiční tiramisu. Poradíme, jak na něj a na co si dávat při přípravě pozor

Tento klasický italský dezert si postupem času našel cestu do jídelníčku i u mnoha Čechů. Spojení sladkého krému se silnou chutí kvalitní kávy totiž uchvátí skoro každého milovníka dezertů nebo kávy. Řeč je o tiramisu, […]

Punč: V minulosti laciný nápoj, dnes součást zimního období. Připravte si třeba ten čokoládový
Nápoje a alkohol

Punč: V minulosti laciný nápoj, dnes součást zimního období. Připravte si třeba ten čokoládový

Většina z nás má punč spojený se zimou a adventními trhy. Důvod jeho vzniku byl ale pravděpodobně méně prozaický. Ze způsobu, jak vylepšit nepříliš kvalitní lihoviny, se však punč stal velmi oblíbeným nápojem. Přinášíme vám několik […]

Skořicové čtverečky milují nejen děti. Zkuste jejich domácí výrobu, úspěch je zaručen
Pochutiny

Skořicové čtverečky milují nejen děti. Zkuste jejich domácí výrobu, úspěch je zaručen

Kdo by v dnešní době neznal snídaňové skořicové čtverečky, zvlášť děti tuto křupavou dobrotu milují. Najdou se však i dospělí, kteří si je rádi dávají k snídani. Věděli jste, že si je můžete snadno vyrobit i doma? […]