Přesnídávku z broskví připravíte velmi snadno. Je vhodná pro nejmenší, chutná ale i dospělým

Broskve
Zdroj: Shutterstock

V létě a na podzim se na zahradách objeví velké množství ovoce, se kterým si možná nebudete vědět rady. Já každý rok řeším, co dělat s kilogramy broskví. Před pár lety jsem se naučila dělat domácí přesnídávku, kterou překvapivě milují nejen děti.

Broskvová přesnídávka je samozřejmě především jídlem pro nejmenší. Někdy ale přijde k chuti na svačinu i dospělým. Nehledě na to, že se dá kombinovat například se šlehačkou či pudinkem v různých sladkých dezertech.

Připravte si přesnídávku doma i vy

Pokud máte problém s nadbytkem nějakého ovoce, následující recept by vám měl pomoci ho alespoň částečně zredukovat. V mém případě se jedná o broskve, můžete ale velmi podobně použít i další plody.

Na přesnídávku budete potřebovat 2,5 kilogramů oloupaných a vypeckovaných broskví, 250 gramů cukru, 2 vanilkové pudinky a 1,25 litrů vody.

Jelikož přesnídávku dělám často pro nejmenší členy rodiny, používám vodu kojeneckou, která je i pro úplně malé děti stoprocentně nezávadná.

Jak na přípravu pokrmu

Broskve nakrájejte na malé kousky. Je ideální, aby se jednalo o hodně zralé kusy ovoce, aby byly velmi měkké. Rozvařte je v litru vody asi po dobu třiceti minut. Potom do směsi přidejte cukr a vše rozmixujte tyčovým mixérem na pyré.

Ve zbytku vody rozmíchejte pudinky, které pak do broskvové kaše nalijete, a společně vše ještě asi 10 minut povařte. Ještě horkou směs pak naplňte do skleniček a zavařte je asi na 80 °C po dobu deseti minut.

Pokud se vám zdá přesnídávka příliš řídká, zahustit ji můžete například rozmixovaným banánem. Já ho někdy přidávám i jen tak pro chuť, záleží ale zcela na vás, pro jakou možnost se rozhodnete.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz