Kuře s parmezánem a zeleninou: Lehký jarní oběd

Zdroj: Shutterstock

Kuřecí maso v kombinaci se zeleninou a nastrouhaným parmezánem jsem měla ráda vždy. Především v jarních měsících si tohle lehké jídlo dopřávám s velkou oblibou. A potěší celou rodinu, protože je zdravé, zároveň ale velmi chutné.

Ať už máte rádi zeleninové pokrmy, nebo si nedovedete představit hlavní chod bez masa, v tomto pokrmu najdete všechno. Vyzkoušejte si kuře s parmezánem a zeleninou připravit doma i vy.

Lehký jarní oběd

Na přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat zeleninu podle vlastní chuti. Já osobně využívám baby špenát, rajčata, papriku, cibuli a pro dochucení bazalku. Pokud ale chcete přidat něco dalšího, nebo se naopak něčemu vyhnout, není na tom nic špatného.

Kromě zeleniny si dále připravte citron, kuřecí prso, grilovací koření, olej a strouhaný parmezán. Prakticky nic jiného potřebovat nebudete, už teď je tak jasné, že půjde o velmi snadný a lehký recept.

Jak na přípravu

Kuřecí prso na několika místech nařízněte a posypte ho grilovacím kořením. Potom ho opečte buď na pánvi na oleji, nebo ho dejte grilovat. Mezitím si připravte zeleninový salát.

V misce smíchejte pokrájenou čerstvou zeleninu s citronovou šťávou a solí. Pokud máte rádi ostřejší chutě, přidat můžete chilli, pokud jste milovníkem hořčice, můžete zamíchat do salátu i tu.

Na připravenou zeleninovou směs pak položte na kousky pokrájené opečené kuřecí prso, které zasypte ještě teplé parmezánem. Ten se krásně rozpustí a společně se zbytkem ingrediencí vytvoří dokonalou harmonii chutí.

Zdroj: Autorský recept

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz