Kávu vylepšíte máslem či solí. Díky trendům posledních let se vyhnete přehnanému slazení
Nápoje a alkohol

Kávu vylepšíte máslem či solí. Díky trendům posledních let se vyhnete přehnanému slazení

Pro některé milovníky kávy je hřích už jen to, že by si měli nápoj osladit. Mnoho lidí si rádo vychutnává typickou nahořklou chuť, jiné osoby ale potřebují kávu obohatit mlékem či cukrem, aby si nápoj […]

Margarín, máslo i ghí mají svá rizika. Ani s přepuštěným máslem to nepřehánějte
Mléčné výrobky

Margarín, máslo i ghí mají svá rizika. Ani s přepuštěným máslem to nepřehánějte

Někteří lidé nedají dopustit na margaríny, jiní si raději na chleba namažou klasické máslo. A pak je tu ještě ghí, tedy čistý máselný tuk. Která z těchto potravin je nejzdravější a jaký je vlastně jejich […]

Máslo je nositelem chuti i zázrakem v kuchyni. Zkuste jej zamrazit nebo přidat do kávy
Rady a tipy

Máslo je nositelem chuti i zázrakem v kuchyni. Zkuste jej zamrazit nebo přidat do kávy

Máslo, jak mléčné, tak i rostlinné, se stalo základem domácností a nezbytným dochucovadlem v kuchyni. Máslo je také klíčem v profesionální gastronomii. Kuchaři máslem kouzlí krémové omáčky, pyré nebo polevy na dezertech. Vypadá to, že […]

Přidejte si do kávy máslo. Neprůstřelná káva vás nakopne, pozor však na možná zdravotní rizika
Nápoje a alkohol

Přidejte si do kávy máslo. Neprůstřelná káva vás nakopne, pozor však na možná zdravotní rizika

Zdravý zdroj energie na celý den nebo další nesmyslný trend? Bulletproof káva, neprůstřelná káva nebo jednoduše máslová káva není nic jiného než kombinace kávy a tuku v podobě másla a oleje. Jaké jsou její účinky na […]

Přepuštěné máslo neboli ghí není vhodné pro každého. Kdo by se ho měl vyvarovat?
Zdraví

Přepuštěné máslo neboli ghí není vhodné pro každého. Kdo by se ho měl vyvarovat?

Přepuštěné máslo je pojem, který se v poslední době skloňuje stále častěji. Je také známé pod termínem ghí. V porovnání s klasickým máslem to přepuštěné neobsahuje vodu, nežlukne a říká se o něm, že má […]