Máslo je nositelem chuti i zázrakem v kuchyni. Zkuste jej zamrazit nebo přidat do kávy
Rady a tipy

Máslo je nositelem chuti i zázrakem v kuchyni. Zkuste jej zamrazit nebo přidat do kávy

Máslo, jak mléčné, tak i rostlinné, se stalo základem domácností a nezbytným dochucovadlem v kuchyni. Máslo je také klíčem v profesionální gastronomii. Kuchaři máslem kouzlí krémové omáčky, pyré nebo polevy na dezertech. Vypadá to, že […]

Přidejte si do kávy máslo. Neprůstřelná káva vás nakopne, pozor však na možná zdravotní rizika
Nápoje a alkohol

Přidejte si do kávy máslo. Neprůstřelná káva vás nakopne, pozor však na možná zdravotní rizika

Zdravý zdroj energie na celý den nebo další nesmyslný trend? Bulletproof káva, neprůstřelná káva nebo jednoduše máslová káva není nic jiného než kombinace kávy a tuku v podobě másla a oleje. Jaké jsou její účinky na […]

Přepuštěné máslo neboli ghí není vhodné pro každého. Kdo by se ho měl vyvarovat?
Zdraví

Přepuštěné máslo neboli ghí není vhodné pro každého. Kdo by se ho měl vyvarovat?

Přepuštěné máslo je pojem, který se v poslední době skloňuje stále častěji. Je také známé pod termínem ghí. V porovnání s klasickým máslem to přepuštěné neobsahuje vodu, nežlukne a říká se o něm, že má […]

Máslo můžete nechat mimo lednici. Nesmíte však překročit jasně stanovený čas
Mléčné výrobky

Máslo můžete nechat mimo lednici. Nesmíte však překročit jasně stanovený čas

Pro většinu lidí je máslo základní položkou na nákupním seznamu a doma jim zkrátka nesmí chybět. Mažeme si ho na pečivo, přidáváme jej do moučníků nebo si s ním poléváme ovocné knedlíky. Menším nešvarem je fakt, […]

Bez předraženého másla se obejdete. Těmito potravinami lze snadno nahradit
Rady a tipy

Bez předraženého másla se obejdete. Těmito potravinami lze snadno nahradit

Někdo máslo nemůže jíst ze zdravotních důvodů, někdo jej vynechává kvůli hubnutí a jiný se snaží máslo nepoužívat kvůli jeho vysoké prodejní ceně. Naštěstí existuje mnoho potravin, kterými lze máslo nahradit. Ukážeme si některé z nich. […]

Ghí jako mírně dekadentní surovina, která vylepší i obyčejný pokrm, a ještě poslouží k masáži
Mléčné výrobky

Ghí jako mírně dekadentní surovina, která vylepší i obyčejný pokrm, a ještě poslouží k masáži

Ghí je přepuštěné máslo a je nepostradatelné v indické kuchyni. Je to také šikovná přísada, kterou můžete mít po ruce pro další použití. Ghí se vyrábí pomalým dušením másla, dokud se všechna jeho vlhkost neodpaří […]

Čím můžete při pečení nahradit máslo? Možností je hned několik
Domácnost

Čím můžete při pečení nahradit máslo? Možností je hned několik

Ať už jsou to kynuté buchty, sladké sušenky s čokoládou nebo kterýkoli jiný moučník – ve většině případů jsme v rámci receptu vyzváni, abychom kromě všech ostatních ingrediencí přidali také určité množství másla. Máslo si […]