Guláš je národním jídlem Maďarska. Tato chutná ikona má za sebou bohatou historii
Světové pokrmy

Guláš je národním jídlem Maďarska. Tato chutná ikona má za sebou bohatou historii

Když se řekne Maďarsko, mnoho lidí si automaticky vybaví nejen klobásu, ale především guláš. Pro málokterou jinou zemi je tenhle pokrm natolik typický. Také máte s Maďarskem spojený právě guláš? Ve své původní podobě se […]

Halászlé: kultovní rybí polévka pro milovníky kempování
Světové pokrmy

Halászlé: kultovní rybí polévka pro milovníky kempování

Jaro se pomalu blíží, což nepochybně kvitují milovníci aktivit na čerstvém vzduchu. Až letos vyrazíte do přírody, můžete si připravit i halászlé. Rybí polévka z Maďarska Halászlé je hutná rybí polévka, která pochází z Maďarska, konkrétně […]

Lecho - stew with peppers, onions and sausages.
Světové pokrmy

Lečo: maďarský pokrm, do něhož nepatří vejce a musí být pikantní

Lečo se řadí mezi typické středoevropské pokrmy, které původně pocházejí z Maďarska. Nutno ovšem dodat, že jej u nás připravujeme poněkud jinak. Původ leča Lečo (lescó) pochází z maďarské kuchyně. V této zemi patří mezi tradiční pokrmy a […]

České kuře na paprice pochází z Maďarska. Jíst se má se specifickou přílohou
Světové pokrmy

České kuře na paprice pochází z Maďarska. Jíst se má se specifickou přílohou

Kuře na paprice patří mezi tradiční české pokrmy. Jeho původ je ovšem nutné hledat v Maďarsku, kde se označuje jako kuřecí paprikáš. Původ kuřete na paprice Kuře na paprice je oblíbené české jídlo, které ovšem pochází […]

Bramborák: křupavá tradice, jíž lze připravit originálně
Světové pokrmy

Bramborák: křupavá tradice, jíž lze připravit originálně

Bramboráky jsou neodmyslitelnou součástí tradiční české kuchyně. Připravit si je přitom lze v mnoha variantách, z nichž některé jsou dokonce sladké! Něco málo z historie Brambory se v Evropě mohly začít konzumovat až po Kolumbově objevení Ameriky, neboť […]

Segedínský guláš si je možné připravit zdravěji
Světové pokrmy

Segedínský guláš si je možné připravit zdravěji

Segedínský guláš patří dlouhodobě mezi oblíbená jídla české kuchyně. Víte ale, odkud tento pokrm skutečně pochází a jak si připravit jeho zdravější variantu? Původ segedínského guláše Určit původ segedínského guláše není přesně úplně možné. Jako […]

Tokajské víno
Komerční sdělení

Tokaj: kvalitní sladké víno, které se pije již přes 1700 let

Tokajská vína, která jsou aromatická a mají zlatavou barvu, jsou oblíbená již mnoho stovek let. Zaměřme se tedy na jejich původ, specifika, účinky a mnoho dalších zajímavostí. Původ tokajského vína Tokaj se vyrábí v Tokajské […]