Připravte si domácí směs koření na steak. Dejte masu chuť podle svých představ
Bylinky a rostlinky

Připravte si domácí směs koření na steak. Dejte masu chuť podle svých představ

Připravit kvalitní steak se na první pokus nepodaří každému. Když se ale naučíte s masem správně pracovat, zbývá už jenom vybrat vhodné koření a vznikne vám pochoutka, kterou si zamiluje každý. Právě koření ale někdy […]

Naše tělo sůl potřebuje. Její nadbytek ale může způsobit problémy jako vysoký tlak či ledvinové kameny
Koření a dochucovadla

Naše tělo sůl potřebuje. Její nadbytek ale může způsobit problémy jako vysoký tlak či ledvinové kameny

Sůl je ve většině domácností pravděpodobně tím nejpoužívanějším kořením. Využijeme ji při přípravě snad všech pokrmů. Vždy bychom s ní ale měli zacházet opatrně. Přemíra soli může totiž našemu organismu výrazně uškodit. Bez soli se […]

Kupovaný bujon v kostce je plný konzervantů. Připravte si ho raději doma
Koření a dochucovadla

Kupovaný bujon v kostce je plný konzervantů. Připravte si ho raději doma

Bujon v kostkách je potravina, kterou máme doma všichni. Používá se především do polévek, někdy se ale také přidává do omáček a dalších pokrmů. Jde v podstatě o rychlejší způsob, jak jídlům dodat chuť, které […]

Wasabi: Pikantní superpotravina s řadou zdravotních přínosů. Působí proti zánětům a zlepšuje paměť
Zdraví

Wasabi: Pikantní superpotravina s řadou zdravotních přínosů. Působí proti zánětům a zlepšuje paměť

Wasabi není jen významnou ingrediencí japonské kuchyně, ale nabízí také řadu potenciálních zdravotních přínosů, včetně protibakteriálních, protizánětlivých a protirakovinných účinků. Koření wasabi se získává z oddenku rostliny eutremy japonské, známé také jako japonský křen, která volně […]

Přidejte si do jogurtu černý kmín. Pomáhá proti zánětům i infekcím
Zdraví

Přidejte si do jogurtu černý kmín. Pomáhá proti zánětům i infekcím

Černý kmín neboli černucha setá je rostlina známá svými semeny, která se v tradiční medicíně používají po staletí. Kromě mnoha pozitivních účinků na lidské zdraví je její výhodou také všestranné využití v kuchyni. Černucha setá je […]

Chuť a sílu koření zajistíte jeho správným uskladněním. Sáčky jsou nevhodné, vsaďte na skleničky s víčkem
Koření a dochucovadla

Chuť a sílu koření zajistíte jeho správným uskladněním. Sáčky jsou nevhodné, vsaďte na skleničky s víčkem

Koření v kuchyni používáme všichni. V kořenkách po ruce máte pravděpodobně jenom to, které používáte denně. Zbytek možná necháváte v papírových pytlících nebo látkových sáčcích. Víte ale, že je to velká chyba? Stalo se vám […]

Připravte si kari pastu. Ta červená je klasika, oblíbené jsou ale i žlutá a zelená
Recepty

Připravte si kari pastu. Ta červená je klasika, oblíbené jsou ale i žlutá a zelená

Pravděpodobně každý z vás má doma v šuplíku s kořením kari. Už málokdo má ale nejspíš doma sklenici kari pasty. Přitom právě ta se může hodit při tvorbě různých asijských jídel a usnadnit vám přípravu […]

Chcete si užít chuť česneku po celý rok? Udělejte si z něj prášek
Rady a tipy

Chcete si užít chuť česneku po celý rok? Udělejte si z něj prášek

Češi jsou nejen známými konzumenty česneku, ale také jeho vášnivými pěstiteli. Když se zadaří a na políčku se objeví pořádná úroda, mnozí se začnou potýkat s téměř nerudovskou otázkou: kam s ním. My vám nyní poradíme, jak […]