Jimeto.cz
  • Domů
  • Bylinky, rostlinky
  • Maso
  • Mořské plody
  • Mléčné výrobky
  • Ovoce
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Pečivo, těstoviny
  • Pochutiny
  • Koření
  • Obiloviny
  • Luštěniny
  • Semena, ořechy
  • Světové pokrmy
    • Světové kuchyně
  • Evropa
  • Asie
  • Jižní Amerika
  • Střední Amerika
  • Severní Amerika
  • Afrika
  • Austrálie
  • Česko
  • Itálie
  • Francie
HomeIsland

Island

Islandská kuchyně: „shnilý“ žralok či „černá smrt“
Světové kuchyně

Islandská kuchyně: „shnilý“ žralok či „černá smrt“

29. 1. 2020 Petr Jiránek 0

Islandská kuchyně je typicky skandinávská. V posledních desetiletích však i do této severoevropské země začaly pronikat trendy ze zahraničí. Přesto tu lze stále ochutnat „shnilé“ žraločí maso či „černou smrt“. Původ islandské kuchyně Ostrov Island začal […]

Štědrovečerní menu ve světě. Co se jí na Islandu, v Austrálii či Egyptě
Zvyky a obyčeje

Štědrovečerní menu ve světě. Co se jí na Islandu, v Austrálii či Egyptě

30. 12. 2019 Petr Jiránek 0

Na českých stolech při štědrovečerní večeři stále převládá kapr s bramborovým salátem. Jenže jak se říká – jiný kraj, jiný mrav. Co se tedy konzumuje za hranicemi naší domoviny? Štědrovečerní večeře v evropských zemích V sousedním Polsku […]

Okouník mořský má nízkotučné maso. Podle některých jde dokonce o nejzdravější rybu vůbec
Ryby a mořské plody

Okouník mořský má nízkotučné maso. Podle některých jde dokonce o nejzdravější rybu vůbec

22. 11. 2019 Petr Jiránek 0

Ryby jsou obecně považovány za zdravou kuchyňskou surovinu. Obecně bývají v tomto ohledu za nejlepší pokládáni losos či platýz. Přesto se často zapomíná na okouníka mořského. Výskyt okouníka mořského Okouník mořský (známý také jako okouník zlatavý) […]

Hákarl: žraločí maso, které nedokázal pozřít ani Gordon Ramsay
Ryby a mořské plody

Hákarl: žraločí maso, které nedokázal pozřít ani Gordon Ramsay

10. 10. 2019 Petr Jiránek 0

Někdo si nepotrpí na syrečky, další nemá rád kysané zelí a někdo nesnese nakládanou červenou řepu. Jenže po tom, co ochutnáte hákarl, budete ještě s láskou vzpomínat na takové dobroty. Původ hákarlu Hákarl je typický islandský […]

Skyr: pramen zdraví z Islandu. Mléčný výrobek s minimálním obsahem tuku
Mléčné výrobky

Skyr: pramen zdraví z Islandu. Mléčný výrobek s minimálním obsahem tuku

12. 9. 2019 Petr Jiránek 0

Mléčné výrobky byste především díky vysokému obsahu tuku neměli konzumovat příliš často. Na druhou stranu produkty jako skyr jsou v tomto ohledu naprosto neproblematické. Historie a šíření skyru Ačkoli je skyr označován za tradiční islandský výrobek, […]

Sledujte nás i nadále:

  • Facebook
  • Instagram

Nejnovější články:

  • Arabská kuchyně: falafel, hummus, bulgur a další zdravé pokrmy
    Arabská kuchyně: falafel, hummus, bulgur a další zdravé pokrmy
    27. 1. 2021 0
  • Plněné papriky jsou oblíbené po celém světě. Připravit si je lze v mnoha variantách
    Plněné papriky jsou oblíbené po celém světě. Připravit si je lze v mnoha variantách
    26. 1. 2021 0
  • Slunečnice: krásná rostlina, která dává nesmírně zdravá slunečnicová semínka
    Slunečnice: krásná rostlina, která dává nesmírně zdravá slunečnicová semínka
    25. 1. 2021 0
  • Absinth: nápoj, jenž byl dlouho zakázán. Je prý halucinogenní a vyvolává násilí
    Absinth: nápoj, jenž byl dlouho zakázán. Je prý halucinogenní a vyvolává násilí
    21. 1. 2021 0
  • Milbenkäse: netradiční sýr, který vám může zamořit celou kuchyň
    Milbenkäse: netradiční sýr, který vám může zamořit celou kuchyň
    20. 1. 2021 0
  • Stamppot: příloha z Nizozemska, která je velmi zdravá a hodí se do chladného počasí
    Stamppot: příloha z Nizozemska, která je velmi zdravá a hodí se do chladného počasí
    19. 1. 2021 0
  • Maracuja: „Kristovo“ ovoce, které obsahuje 2,5× více železa než citrón
    Maracuja: „Kristovo“ ovoce, které obsahuje 2,5× více železa než citrón
    18. 1. 2021 0
  • Norská kuchyně je poměrně zdravá. Ochutnat lze navíc velmi zajímavé pokrmy
    Norská kuchyně je poměrně zdravá. Ochutnat lze navíc velmi zajímavé pokrmy
    14. 1. 2021 0
  • Perník: pardubický pochází z Hradce Králové, obsahovat může i zapečené šváby
    Perník: pardubický pochází z Hradce Králové, obsahovat může i zapečené šváby
    13. 1. 2021 0
  • Ragú: pokrm, který jste v pravé podobě možná nikdy neochutnali
    Ragú: pokrm, který jste v pravé podobě možná nikdy neochutnali
    12. 1. 2021 0


O nás

Náš web Jimeto.cz vám denně přináší informace z úžasného světa jídel a nápojů.
Nejnovější články
  • Arabská kuchyně: falafel, hummus, bulgur a další zdravé pokrmy
  • Plněné papriky jsou oblíbené po celém světě. Připravit si je lze v mnoha variantách
  • Slunečnice: krásná rostlina, která dává nesmírně zdravá slunečnicová semínka
  • Absinth: nápoj, jenž byl dlouho zakázán. Je prý halucinogenní a vyvolává násilí
  • Milbenkäse: netradiční sýr, který vám může zamořit celou kuchyň
Důležité informace
  • Informace o webu
  • Reklama na webu
  • Zásady ochrany osobních údajů
Vyhledávání:
  • Informace o webu / Kontakty
  • Zásady ochrany osobních údajů
  • Reklama na webu

Copyright © 2021 | Jimeto.cz