Ganache: Na úžasný čokoládový krém stačí pouhé dvě ingredience. O jeho původu ale panují nejasnosti
Recepty

Ganache: Na úžasný čokoládový krém stačí pouhé dvě ingredience. O jeho původu ale panují nejasnosti

Čokoládový krém ganache přesně vystihuje věta: V jednoduchosti je krása. Pouhé dvě ingredience vykouzlí neodolatelnou polevu či náplň, bez níž by se neobešla spousta skvělých receptů. Ganache je čokoládový krém tvořený v základní podobě pouze čokoládou a […]

Cibulovo-sýrové kroužky jsou jednoduchou pochoutkou na každou párty a nestojí moc námahy
Rady a tipy

Cibulovo-sýrové kroužky jsou jednoduchou pochoutkou na každou párty a nestojí moc námahy

Cibulové kroužky jsou v poslední době čím dál oblíbenější. To samé ale platí také o obalovaném smaženém sýru. Žádná pořádná párty by se bez těchto dobrot neobešla. Napadlo vás ale už někdy spojit je do […]

Tapenáda z černých oliv potěší milovníky originálních chutí. Hotová je do 5 minut
Koření a dochucovadla

Tapenáda z černých oliv potěší milovníky originálních chutí. Hotová je do 5 minut

Možná už vám dochází nápady na pomazánky, přesto ale chcete hosty pohostit lahodnými chlebíčky. A nejhorší je, když se ohlásí jen půl hodiny předem. S receptem na tuhle jednoduchou tapenádu ale můžete být i v […]

Domácí listové těsto zvládne doma udělat každý. Je základem pro slané i sladké pokrmy
Recepty

Domácí listové těsto zvládne doma udělat každý. Je základem pro slané i sladké pokrmy

Listové těsto se dá koupit prakticky v každém obchodě a je základem pro celou řadu sladkých i slaných pokrmů. Daleko více ale své známé ohromíte, když připravíte třeba závin nebo slané šneky se slaninou z […]

Jeho kouzlo objevili poprvé na Jindřichohradecku. Připravte si i vy neodolatelný žahour
Recepty

Jeho kouzlo objevili poprvé na Jindřichohradecku. Připravte si i vy neodolatelný žahour

Červenec a srpen jsou časem borůvek. Pokud jste také vyrazili na sběr, či se teprve chystáte, určitě si část těchto lesních plodů vyhraďte na žahour, který dodá šmrnc tvarohovým knedlíčkům i palačinkám. Základem žahouru jsou […]