Bramborovou pomazánku připravíte i ze zbytků. Hosté ji ocení

Zdroj: Shutterstock

Před pár dny jsem doma měla několik uvařených brambor a hledala jsem pro ně využití. Jelikož jsme čekali k večeru hosty, rozhodla jsem se udělat na chlebíčky bramborovou pomazánku. A na to, že šlo o pokrm ze zbytků, se po ní jenom zaprášilo.

Někdy se jí říká také bramborový kaviár. Ve skutečnosti ale o žádný drahý pokrm pro bohaté rozhodně nejde. Naopak je tenhle salát na chlebíčky způsobem, jak spotřebovat brambory, které už nemají jiné využití.

Za 10 minut hotovo

Na přípravu bramborové pomazánky budete potřebovat 450 gramů vařených brambor, parmazán, olivový olej, citronovou šťávu, nasekané listy petržele, sůl, jednu cibuli, kelímek bílého jogurtu a čerstvě mletý pepř.

Pokud máte brambory už předem hotové, nezabere vám recept déle než 10 minut času. Samozřejmě pokud máte na pomazánku chuť, můžete speciálně kvůli ní brambory také uvařit. V takovém případě je ale třeba počítat s delší dobou přípravy.

Všechno jednoduše smíchejte dohromady

Vařené brambory přes sítko nakrájejte na kostičky. Cibuli pokrájejte najemno, stejně tak petržel. Parmazán nastrouhejte a všechny suroviny smíchejte dohromady. Přidejte olej, sůl, pepř, bílý jogurt a vše poctivě promíchejte.

Já někdy cibuli před přidáním do salátu ještě orestuji na oleji, získá pak nasládlejší chuť. Pokud ale chcete salát konzumovat ledový a osvěžující, doporučuji přidat cibuli čerstvou.

Bramborovou pomazánkou pak zdobte chlebíčky či jednohubky, navrch můžete přidat ještě kousek salámu nebo vajíčko uvařené natvrdo. Garantuji vám, že takhle dobré jídlo ze zbytků jste ještě nejedli.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz