Cibulové placky jsou ideální letní večeří. Hodí se i ke grilování

Zdroj: Shutterstock

Cibule je zelenina plná vitamínů, která se dá zpracovat na mnoho způsobů. Loni jsme si s rodinou během grilovací sezony oblíbili dělat k masu také cibulové placky. A letos opět nastal jejich čas.

Cibulové placky jsou snadné jídlo, které se dá připravit buď doma na pánvi a konzumovat jen tak samotné, podobně jako třeba bramboráky, my ho ale daleko častěji jíme místo chleba ke grilovanému masu.

Především v létě tak máme spotřebu cibule poměrně velkou. Jelikož ji ale máme na zahradě velké množství, není to až takový problém. Samozřejmě si ale poradíte i s cibulí kupovanou v obchodě.

Recept na cibulové placky

Na přípravu cibulových placek budete potřebovat 3/4 hrnku mouky, lžičku cukru, lžičku škrobu, prášek do pečiva, špetku soli, 3/4 hrnku mléka, 2 větší cibule a olej na smažení.

Cibuli si nakrájejte velmi najemno a smíchejte ji se všemi dalšími ingrediencemi. Vznikne vám těsto, které by mělo jít nabírat naběračkou. Z toho potom dělejte na pánvi placky.

Ty můžete následně konzumovat samotné, hodí se k nim ale například zeleninová obloha. Chuť cibule je velmi dobrá s bazalkou nebo třeba rajčaty. Placky také můžete nechat vychladnout a vzít je ven ke grilovanému masu.

Dají se dělat i na grilu

Pokud máte raději placky i k masu teplé a čerstvé, není to takový problém. Půl hodinky před grilováním si doma do mísy připravte těsto a to potom vezměte s sebou na zahradu.

Pokud gril omastíte dostatečně olejem, těsto se vám k němu nepřilepí a vy si můžete placky udělat klidně i na něm. A jsou vynikající.

Běžné pečivo musíme u nás dětem k masu vždy nutit. Obvykle chtějí jíst pouze grilované jídlo a nějaký ten kečup k němu. Když ale místo krajíce chleba dostanou cibulovou placku, nijak neprotestují. I to je jedna z výhod tohoto receptu.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz