Snídaně jako důležitá součást každého dne. Těmito jídly začínají lidé ve světě
Zajímavosti

Snídaně jako důležitá součást každého dne. Těmito jídly začínají lidé ve světě

Lahodná a často nezvyklá rozmanitost jídel k snídani je po celém světě neuvěřitelně pestrá a lidé vítají nový den hodně odlišně. Všichni, komu připadají toasty už nudné, se mohou inspirovat v cizině. Švýcarsko Ve všední […]

Podmáslí pomáhá při dietě. Pravé dnes ale seženete jen těžko
Mléčné výrobky

Podmáslí pomáhá při dietě. Pravé dnes ale seženete jen těžko

Podmáslí je produkt z mléka, který vzniká při výrobě másla. Ačkoli pravou variantu dnes seženete jen těžko, může se jednat o vhodný produkt při dietách. Původ podmáslí Podmáslí je mléčný výrobek, jenž je vedlejším produktem při […]

Absinth: nápoj, jenž byl dlouho zakázán. Je prý halucinogenní a vyvolává násilí
Nápoje a alkohol

Absinth: nápoj, jenž byl dlouho zakázán. Je prý halucinogenní a vyvolává násilí

Absinth je alkoholický nápoj, kolem něhož se utvořila spousta mýtů. Díky nim byl dokonce na dlouhou dobu zakázán v mnoha zemích světa. Původ absinthu Absinth je alkoholický nápoj, který se vyrábí z bylinek. První zmínky o něm […]

Appenzeller
Mléčné výrobky

Appenzeller: sýrový klenot ze Švýcarska, který se vyrábí více než 730 let

Appenzeller je vyzrálý sýr z kravského nepasterovaného mléka, jenž pochází ze švýcarských Alp. Má přitom dlouhou tradici a poměrně specifickou chuť. Původ Appenzelleru Appenzeller je druh sýra, který sice v ČR nemá takové jméno, nicméně se jedná […]

Tavené sýry nemusí být nekvalitní. Přesto jsou dosti problematické
Mléčné výrobky

Tavené sýry nemusí být nekvalitní. Přesto jsou dosti problematické

Tavené sýry jsou běžnou součástí našeho jídelníčku. Ač nemusí být vyrobeny z nekvalitních surovin a obsahují i důležité živiny, jde o problematickou potravinu. Původ tavených sýrů Člověk používá mléčné výrobky odedávna (v Přední Asii např. […]

Sýr ementál ze Švýcarska
Světové kuchyně

Švýcarská kuchyně: jednoduchá, za to výživná a velmi kvalitní

Švýcarská kuchyně je dosti rozmanitá. Gastronomie se rozvíjelo v každém kantonu odlišně, takže rozdíly lze nalézt i dnes. Na druhou stranu existují pokrmy, které jsou považovány za obecně švýcarské. Historie švýcarské kuchyně Na vývoj místní […]

Sýr ementál ze Švýcarska
Mléčné výrobky

Sýr ementál: děrovaná pochoutka ze švýcarských Alp

Ementál je slavný děrovaný sýr, který je vyráběn ve tvaru velká kola. Jedná se o tradiční pochoutku ze Švýcarska, které se dočkala celosvětové obliby nejen mezi milovníky dobrého sýra. Ementál se zrodil ve Švýcarsku Sýry […]