Svíčky se do ní sice nedávají, ale spojitost s nimi má. Připravte si poctivou svíčkovou nebo její zdravější verzi
Recepty

Svíčky se do ní sice nedávají, ale spojitost s nimi má. Připravte si poctivou svíčkovou nebo její zdravější verzi

Kdo by neznal jeden z nejtypičtějších českých pokrmů. Svíčková na smetaně je tu s námi již několik století a pochutnat si můžeme nejen na její „klasické“ verzi, ale i na různých zdravějších úpravách. Podle šéfkuchaře Lukáše Ende, […]

Historie české kuchyně: Původně se jedly levné a syté pokrmy, maso bylo pouze pro vyšší vrstvy
Recepty

Historie české kuchyně: Původně se jedly levné a syté pokrmy, maso bylo pouze pro vyšší vrstvy

Mezi tradiční české pokrmy patří například knedlo vepřo zelo, svíčková, ale třeba i smažený sýr, který je v posledních letech čím dál oblíbenější. Víte ale, které pokrmy u nás byly oblíbené dříve? A jak se […]

Pohlreich
Světové pokrmy

Špindlerovský guláš se vyznačuje pestrostí chutí i surovin. Doporučuje ho i Zdeněk Pohlreich

Guláš je oblíbeným jídlem v mnoha zemích a existuje celá řada jeho variant. Dokonce i v Česku se najde nepřeberné množství receptů a vypadá to, že každá rodina má zaručeně ten nejlepší návod, jak tuto pochoutku uvařit. […]

Zagorova
Celebrity

Kolega Hany Zagorové nemá na její svíčkovou ty nejlepší vzpomínky. A není sám

S odchodem našich blízkých si uvědomujeme pomíjivost života a stejně tak, když nás opouští lidé, které jsme sice neznali osobně, ale prostřednictvím médií a práce, kterou dělali, jsme si zvykli, že jsou součástí našich životů. Na […]

Zdeněk Pohlreich: Svíčková je jídlo minulého století, přesto ji vaří. Vyzkoušejte jeho recept
Celebrity

Zdeněk Pohlreich: Svíčková je jídlo minulého století, přesto ji vaří. Vyzkoušejte jeho recept

Svíčková je považována za základ české kuchyně a její příprava za opravdový kulinářský um. Jenže jak to tak bývá, nic netrvá věčně. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si totiž myslí, že naše národní jídlo brzy zmizí v propadlišti […]

Proč je důležité, abyste hovězí svíčkovou zavazovali? Propečte maso jako profík
Rady a tipy

Proč je důležité, abyste hovězí svíčkovou zavazovali? Propečte maso jako profík

Hovězí svíčková je jedním z nejžádanějších kusů hovězího masa a také jedním z těch nejdražších. Když už si tedy dopřejete pravou svíčkovou, je důležité se ujistit, že je správně připravená. A v tom vám pomůže také […]

Připravte si o víkendu svíčkovou podle Rettigové. Ušetříte a budete se oblizovat
Recepty

Připravte si o víkendu svíčkovou podle Rettigové. Ušetříte a budete se oblizovat

Magdalena Dobromila Rettigová byla slavná kuchařka, jejíž jméno by neznal jen málokdo. Autorka nejznámější české kuchařky byla pro své kuchařské návody hodnocena různě – někdy kladně, jindy na ní zlé jazyky nenechaly niť suchou. Aktivity […]