Václav Kopta vaří rád, ale za masem musí do restaurace
Herec a moderátor Václav Kopta má jídlo rád a rád o něm i mluví. Říká o něm, že je to jeho celoživotní refrén. Moderátor pořadu Peče celá země prý peče skvělou bábovku a na maso […]
Herec a moderátor Václav Kopta má jídlo rád a rád o něm i mluví. Říká o něm, že je to jeho celoživotní refrén. Moderátor pořadu Peče celá země prý peče skvělou bábovku a na maso […]
Dílo a odkaz Magdaleny Dobromily Rettigové zůstávají dodnes v mnoha směrech nepřekonané. Z její Domácí kuchařky, která se zrodila před téměř 200 lety, pochází i dnešní recept – postní topinky. Magdalena Dobromila Rettigová se narodila v roce […]
Šťavnatý marinovaný steak spolu s pikantní thajskou omáčkou Nam Jim Jaew tvoří pokrm se zvláštním názvem „steak plačícího tygra“. Zjistěte, odkud se toto jméno vzalo, a připravte si pokrm doma. Steak plačícího tygra obsahuje marinovaný […]
Podobně jako dnes kečup nebo majonéza bylo ve starověkém Římě všudypřítomné fermentované rybí dochucovadlo garum. Přestože jeho výrobu provází silný zápach, zachovalo si oblibu do současnosti. Garum zmiňuje i Plinius starší. Popsal jej jako „vybraný […]
Kynutý pletený chléb chala má své kořeny v židovském náboženství, obvykle se objevuje na šabatovém stole a podává se o hlavních židovských svátcích (s výjimkou svátku Pesach). Jeho sladkou chuť ale oceníte i ve všední […]
Na trhu je mnoho pálivých omáček, ale málokterá je známější než tabasco. Díky své jedinečné pikantní chuti se v průběhu let dostala mezi nejoblíbenější omáčky na světě. S tím její vynálezce rozhodně nepočítal. Základní surovinou […]
Podmáslí patří mezi fermentované mléčné výrobky a do většiny současných podmáslí jsou přidávány prospěšné bakterie. Jaké jsou benefity a rizika konzumace podmáslí? A už jste vyzkoušeli chléb z podmáslí? V následujícím článku vám představíme benefity, […]
Lepenice je důkazem toho, že i z nejobyčejnějších surovin lze vytvořit chutný pokrm, který potěší chuťové pohárky. Z pár ingrediencí připravíte skvělou přílohu k masu. Naši předci měli k dispozici mnohem menší výběr ingrediencí, než máme teď my. […]
Havajský toast, který spojuje sladkou a slanou chuť, není z Havaje, jak by mohl název naznačovat, ale má původ v Německu. A co je nejlepší, jeho příprava je velmi snadná. Historie havajských toastů sahá až […]
Na přípravě klasického domácího karamelu není nic složitého. A stejně tak jeho různé ochucené verze máte hotové během chvilky. Napadlo vás někdy spojit chuť karamelu s lahodnými pomeranči? Pokud ne, tenhle recept jednoduše musíte vyzkoušet. […]
Copyright © 2024 | Jimeto.cz