Smažená čokoládová tyčinka: Když jenom obyčejná sladkost nestačí, usmažte ji

Zdroj: Shutterstock

Když má člověk chuť na něco sladkého, koupí si v obchodě čokoládu nebo třeba některou z čokoládových tyčinek. Nejen u nás, ale i v mnoha dalších zemích jsou oblíbené například mléčné tyčinky s karamelovým krémem. Někdy ale obyčejná čokoláda nestačí. Ve Skotsku tak kdysi vznikl nápad tyčinku obalit ve sladké moučné směsi a smažit ji v oleji.

Na první pohled se to může zdát šílené. Proč by někdo z už tak sladkého jídla dělal ještě sladší? Odpověď pochopíte, až poprvé pochoutku ochutnáte. Hodí se jako dezert po obědě ke kávě, můžete ji ale servírovat také jako pohoštění pro návštěvu.

Skotská pochoutka

Smažené čokoládové tyčinky s náplní se prodávají už několik let. V roce 2004 zjistily průzkumy, že ve Skotsku jsou téměř v každém stánku se sladkostmi a že mají poměrně vysokou prodejnost. Konkrétně se obvykle používají tyčinky značky Mars.

Samotný výrobce tyčinek tehdy napsal prodejcům, aby tyčinky ze své nabídky stáhli. Produkt údajně neodpovídal zdravému životnímu stylu, který se jinak společnost snažila propagovat. Veřejnost se ale postavila na stranu smažených tyčinek.

Nakonec tak firma ustoupila a vyjádřila souhlas s prodejem. Dnes se tak křupavá smažená sladkost prodává na mnoha místech a získala si velkou oblibu i v dalších zemích. Připravit si ji doma můžete i vy.

Smažená čokoládová tyčinka

Na přípravu pokrmu budete potřebovat čokoládovou tyčinku, hrnek hladké mouky, hrnek kukuřičné mouky, špetku jedlé sody, 300 mililitrů mléka a olej. Někdy se do těsta místo mléka přidává také pivo.

Postup je velmi snadný. Nalijte do pánve vyšší vrstvu oleje a nechte ho pořádně rozpálit. Mezitím smíchejte veškeré suroviny na těstíčko. V něm následně obalte čokoládu a smažte ji dozlatova.

Samozřejmě se podobným způsobem dá připravit celá řada čokoládových tyčinek a je tak jen na vás, kterou zvolíte. V každém případě bude výsledek něčím, na čem si pochutná celá rodina a co neurazí žádného hosta.

Zdroj: Tasting Table, Best recipes, Food

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz